Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 14:30

Διάκριση του 10ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας σε διεθνή διαγωνισμό

Διάκριση του 10ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας σε διεθνή διαγωνισμό

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε το 10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας στον 7o διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Εικαστικά έργα”.

Με τίτλο “Ο Πόντος ζει” η αφίσα των παιδιών του 3ου Υποχρεωτικού Τμήματος κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 187 σχολεία της χώρας, έχοντας ως θέμα της τους Ποντιακούς χορούς.

Μιλώντας στην “Ε” η νηπιαγωγός και υπεύθυνη του προγράμματος Ελλη Μπάρλα, ανέφερε πως η αφίσα που διακρίθηκε δημιουργήθηκε από 24 μαθητές μέσω της ζωγραφικής, ενώ συνολικά τα παιδιά έφτιαξαν 11 σχετικά έργα. «Δουλέψαμε πάνω στον Πόντο για ένα μήνα, εντρυφήσαμε στην περιοχή, ενώ το παρών στο σχολείο έδωσαν μια Πόντια μητέρα και ένας Πόντιος παππούς των παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές, ώστε να μπούμε περισσότερο στο κλίμα. Δοκιμάσαμε παραδοσιακά φαγητά, χορέψαμε μαζί τους, μας μίλησαν στα Ποντιακά και τραγουδήσαμε» σημείωσε, τονίζοντας πως τόσο για το σχολείο, όσο και για τα παιδιά και τους γονείς, η χαρά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι μεγάλη. «Προσωπικά με τιμά το γεγονός αυτό, καθώς μια αρχική ιδέα υλοποιήθηκε με όρεξη από τα παιδιά, προκύπτοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επισήμανε.

Ο διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Συμμετείχαν σχολικές μονάδες Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, 550 εκπαιδευτικοί και 11.000 μαθητές, που παρουσίασαν 1200 μαθητικές δημιουργίες.

Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.