Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 12:15

Πανελλήνια διάκριση του 18ου Δημοτικού Καλαμάτας

Πανελλήνια διάκριση του 18ου Δημοτικού Καλαμάτας

Tην 3η θέση στην κατηγορία της καλύτερης φωτογραφίας κατέλαβε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο συμμετοχής στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία "Τρέχω για το ΕΥ" 2023, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και τη 10η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Αθλητισμού.

Η διάκριση αυτή επετεύχθη ανάμεσα σε σχολεία που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα. Η απονομή του βραβείου έγινε από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, στο κτίριο του Υπουργείου. Το σχολείο παρέστη με τις τάξεις των ΣΤ1 και ΣΤ2 καθώς και με αντιπροσωπεία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως σημείωσε στην “Ε” η διευθύντρια του σχολείου Ασημίνα Ξουλεή, το βραβείο αυτό ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των παιδιών του σχολείου, έχοντας ως κεντρικό της θέμα το “Ευ Ζην”.  Στη φωτογραφία απεικονίζεται η εν λόγω έννοια, περιτριγυρισμένη από παιδικά χέρια, περνώντας το μήνυμα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ανθρώπου σε όλους τους τομείς.

Συνολικά, πήραν μέρος 456 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) από όλη τη χώρα. Την οργάνωση, προετοιμασία και υλοποίηση των δράσεων είχε η Νάσια Κατσαριώτη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ως βραβείο το σχολείο έλαβε αθλητικό υλικό και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE και της ΕΘΝΟΑ.