Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 19:54

"Καλαμάτα δεν είναι μόνο το κέντρο" λένε κάτοικοι του Κορδία

Γράφτηκε από την
"Καλαμάτα δεν είναι μόνο το κέντρο" λένε κάτοικοι του Κορδία

"Είμαστε κι εμείς δημότες" υπενθυμίζουν σε έντονο ύφος κάτοικοι του Κορδία που διαμαρτύρονται για εγκατάλειψη από το Δήμο Καλαμάτας. Αφορμή στάθηκε η βελτίωση του οδοστρώματος σε ένα μόλις μικρό τμήμα της οδού Πλαστήρα, ενώ εδώ και χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το κακό οδόστρωμα, σε όλο το μήκος του. Επίσης, ζητούν να γίνουν εργασίες για τον καθαρισμό των φρεατίων και των ρεμάτων που πλημμυρίζουν την περιοχή σε κάθε βροχή. 

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν γνωστό πως θα συγκροτήσουν επιτροπή με στόχο να διεκδικήσουν από το δήμο όσα δικαιούνται. 

Η Παναγιώτα Στεφάνου παρατήρησε πως όταν οι κάτοικοι είχαν πάει πριν από καιρό στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και του είχαν ζητήσει να φτιαχτεί ο δρόμος, πήραν τη διαβεβαίωση πως θα βελτιωθεί στο σύνολό του, όμως όταν ξεκίνησαν τα μηχανήματα να δουλεύουν, έμαθαν από τους εργάτες πως δε θα γίνει ούτε ο μισός. Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος είπε πως ο δρόμος θα ολοκληρωθεί τμηματικά, όμως οι κάτοικοι, επισημαίνει η κ. Στεφάνου, θέλουν να ενημερωθούν από τον ίδιο. Οσο για τα νερά της βροχής, κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζουν τα σπίτια και τα μαγαζιά της περιοχής.

Η Αγγελική Κεράνη είπε πως έχει πολλά παράπονα από το δήμαρχο γιατί δεν ενδιαφέρεται για τον Κορδία, αφού ακόμα και το δρόμο τον βελτιώνει μόνο λίγα μέτρα. Οπως σχολίασε: "Καλό είναι το κέντρο, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ. Κι εμείς είμαστε άνθρωποι". Αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση των δρόμων και στα βουλωμένα φρεάτια που πλημμυρίζουν τον τόπο γιατί τα νερά δε βρίσκουν διέξοδο. Μάλιστα, πριν 10 ημέρες κατέβηκε η ίδια προς τη θάλασσα για να καθαρίσει τα φρεάτια, για να μην πλημμυρίσει πάλι η περιοχή. "Αυτό όμως δεν είναι δική μου δουλειά. Είναι δουλειά του δήμου" είπε αγανακτισμένη. 

Η Βασιλική Χαραλαμπάκη στέκεται ιδιαίτερα στα νερά που πλημμυρίζουν την περιοχή.  "Οταν βρέχει θέλουμε βάρκα για να περάσουμε", παρατήρησε.

Η κ. Στεφάνου εκτιμά πως πρέπει να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα απευθυνθεί στο δήμαρχο και θα διεκδικήσει πράγματα, όπως τη βελτίωση των δρόμων και τον καθαρισμό των φρεατίων. 

 

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER