Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 13:15

Σημαντική διάκριση για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σημαντική διάκριση για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Tο πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Παραολυμπιακά Βίντεο Δημοτικών Σχολείων» κέρδισε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, συμμετέχοντας στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Festival, Αθλητισμός και Συμπερίληψη – Inclusion in Sports», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA Sport Event.

Το 16ο Δ.Σ. Καλαμάτας κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές, με την υποψηφιότητά του «Δες με άλλα μάτια», αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής βράβευσης.

Το βραβείο παρέλαβε η μαθήτρια με μειωμένη όραση, Μαρία Φαληδέα, συνοδευόμενη από τους συμμαθητές της, τον εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης Φώτιο Μπερδέκλη, τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Δημήτριο Κωστή και τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας Απόστολο Ζαρκινό. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ιωάννη Κατσαρού, ο οποίος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την πρωτιά, δωρίζοντας στο σχολείο εξοπλισμό για το παραολυμπιακό άθλημα Boccia.

Εν συνεχεία, ο Διευθυντής του 16ου Δ.Σ. Καλαμάτας τον ευχαρίστησε θερμά και του έδωσε αναμνηστικό σύγγραμμα για την πόλη της Καλαμάτας, προσφορά του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας παράλληλα την αξία του αθλητισμού ως τρόπου ενεργού συμπερίληψης και αποδοχής των ατόμων με αναπηρία.


NEWSLETTER