Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 12:40

821 άτομα σε 31 προγράμματα του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
821 άτομα σε 31 προγράμματα του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνολικά 31 προγράμματα, διάρκειας 3.050 ωρών, στα οποία εκπαιδεύτηκαν συνολικά 821 άτομα και είχαν κόστος λειτουργίας 51.000 ευρώ, υλοποίησε το τρέχον έτος το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ενώ με το νέο έτος το ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας θα λειτουργήσει 5 διαφορετικές ειδικότητες στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και 2 προγράμματα στην περιοχή των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου - Νέστορος. Ωστόσο, όπως είπε χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΚΕΚ Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, τα νέα προγράμματα θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση το Μάρτιο γιατί "η δέσμευση πίστωσης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΚΕΚ, θα γίνει όταν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αυτό αναμένεται να συμβεί τέλος Μαρτίου -και τότε, πλέον, θα υπάρξει χρηματοδότηση και κάποια υπόλοιπα προγράμματα τα οποία θα ξεκινούσαν τώρα, θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαρτίου". 

Αναφορικά με τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν ο κ. Σταυριανόπουλος είπε ότι ανά θεματική κατηγορία λειτούργησαν 5 προγράμματα που ανήκουν στην κατηγορία "Τουριστικά επαγγέλματα", 15 προγράμματα που εντάσσονται στην κατηγορία "Εργαστήρια πολιτισμού - Παραδοσιακών τεχνών", 6 προγράμματα που εντάσσονται στην κατηγορία "Οικονομία και επιχειρηματικότητα - Νέες τεχνολογίες", 1 στα "Πράσινα επαγγέλματα" και 4 προγράμματα για ΑΜΕΑ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έκθεση με έργα καταρτιζόμενων των προγραμμάτων Αγιογραφίας, Αργυροχρυσοχοΐας, Ζωγραφικής, Κεντήματος και Πλεκτικής. Συμμετείχαν σε αυτά 230 εκπαιδευόμενοι από 12 προγράμματα, παρουσιάζοντας 460 έργα.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Από το Μάρτιο λοιπόν, το ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας θα λειτουργήσει στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας τις ειδικότητες: Παραδοσιακής μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Αργυροχρυσοχοΐας και Πλεκτικής χειρός. Στην περιοχή των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου - Νέστορος θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα: Κέντημα μηχανής - χειρός και Παραδοσιακοί χοροί, καθώς και πρόγραμμα Ζωγραφικής για ΑΜΕΑ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται μέχρι τις 27 του μήνα στα γραφεία του ΚΕΚ, Νέδοντος 135 Καλαμάτα, τηλ. 27210 95855 και 95860, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καθώς και στο παράρτημα του ΚΕΚ στην Κυπαρισσία: Αποβάθρα, τηλ. 27610 22543, τις ίδιες ώρες.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER