Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 12:59

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη στην Αλαγονία: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Θερινού Ορεινού Σχολείου Ταϋγέτου

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη στην Αλαγονία: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Θερινού Ορεινού Σχολείου Ταϋγέτου

Με μια συγκινητική θεατρική παράσταση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Θερινού Ορεινού Σχολείου Ταϋγέτου την Κυριακή 11 Αυγούστου στο κατάμεστο θεατράκι της Αλαγονίας.

Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο κτήριο της Κοινότητας Αλαγονίας παρουσία του Αντιδήμαρχου Σαράντου Μαρινάκη και προσκεκλημένης της συγγραφέως Μαρίας Ρουσάκη η οποία κατάγεται από το χωριό της Αλαγονίας και έχει γράψει το ομώνυμο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας που αποτέλεσε και τον «οδηγό» του φετινού προγράμματος.

Ο ηθοποιός Αλέκος Κολλιόπουλος, που συμμετείχε φιλικά στην παράσταση – παρουσίαση της εκδήλωσης, χάρισε μια εξαίρετη ερμηνεία που άγγιξε και συγκίνησε όλους. Η βιβλιοθήκη της Αλαγονίας φιλοξενεί εξαντλημένες, σπάνιες ελληνικές εκδόσεις αλλά και τρέχουσες εκδόσεις που θα λειτουργούν ως δανειστικό τμήμα.

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η κατασκευή της υποδομής στη νέα βιβλιοθήκη και στους αποθηκευτικούς χώρους στο κοινοτικό κατάστημα έγιναν από τους Μέλανη Αλεξέα και Evan Walsh.

Μαζί με τον Αλέκο Κολλιόπουλο, έπαιξαν τα παιδιά (αλφαβητικά): Άννα Κρέπη, Γιώργος Μαλιάκας, Σπύρος Μάντζιος,  Αφροδίτη Μάντζιου, Μελία Σαρρή Λούρα, Δημήτρης Σκαλιδάκης. Η θεατρική διασκευή του κειμένου ήταν της Ελένης Λούρα, ο φωτισμός του Evan Walsh και η οπτικοακουστική επιμέλεια του Δημητρίου Σαρρή.

Για την πραγματοποίηση του Ορεινού Θερινού Σχολείου και των δραστηριοτήτων που παρουσιάστηκαν συνεργάστηκαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των δημοτικών διαμερισμάτων Πηγών, Λαδά, Καρβελίου, Νέδουσας, Αρτεμισίας καθώς και ο Σύλλογος «Κουτσαβίτικη Φορεσιά».

Δημιουργικοί εθελοντές και εμψυχωτές των εργαστηρίων της διοργάνωσης ήταν (αλφαβητικά) οι: Ηρώ Θεοδώρου (κουκλοπαίχτρια – παιδαγωγός μέλος της ομάδας Κοκου – Μουκλό), Ιωάννα Καραμήτρη και Βάνα Λούρα (μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου και οδηγοί πεζοπορίας), Γιώργος Μάλαμας (εκπαιδευτικός ορειβασίας, αναρρίχησης και ορεινής διάσωσης), Παναγιώτης Μανίκης (γεωπόνος – φυσικός καλλιεργητής), Ιωάννης Μάστορης (βοτανολόγος), Βασίλης Μιχαλόπουλος (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) και Μυρτώ Φοίφα (εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης και καλλιεργήτρια).

Την εκδήλωση και τις εργασίες υποστήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας.