Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 10:49

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Τα παιδιά γνώρισαν την αξία των φυσικών επιστημών

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Τα παιδιά γνώρισαν την αξία των φυσικών επιστημών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών, από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Η πρωτοβουλία των καθηγητών είχε στόχο να αναδείξει τη σημασία της επιστημονικής γνώσης για την κατανόηση του κόσμου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από τα μαθήματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, συμμετείχαν ενεργά σε πειράματα και δραστηριότητες στο εργαστήριο «Γαλιλαίος», προσεγγίζοντας την επιστήμη με βιωματικό τρόπο.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα παιδιά όλων των τάξεων, ενθουσιασμένα από την εμπειρία, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις που κάλυπταν θέματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Από την κατανόηση των βασικών αρχών της μηχανικής και της ηλεκτρομαγνητικής θεωρίας μέχρι την εξερεύνηση της δομής των χημικών ενώσεων και των μυστικών της βιολογίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα διδάσκονται στη θεωρία.
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου, Μιχάλης Κουσουλάκος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ζωτικής σημασίας τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας να κατανοήσουν την αξία των Φυσικών Επιστημών, όχι μόνο για την εκπαιδευτική τους πρόοδο, αλλά και για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και την καλλιέργεια της περιέργειας που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του κόσμου. Μέσα από δραστηριότητες όπως αυτές, κάθε παιδί έρχεται σε άμεση επαφή με την επιστήμη και την εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή».
Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Φυσικών Επιστημών επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών σε κάθε σχολείο. Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά παραμένει αφοσιωμένο στην προώθηση των Φυσικών Επιστημών και συνεχίζει να παρέχει στις μαθήτριες και στους μαθητές του την ευκαιρία να ανακαλύπτουν τη μαγεία της επιστήμης με πρωτοποριακές δράσεις και προγράμματα.