Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 13:16

Ενημερωτική εκδήλωση για τα παιδιά και το διαδίκτυο από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά και τη Wind

Γράφτηκε από την

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά πραγματοποιείται στην Καλαμάτα την Τετάρτη 2 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

 

Την εκδήλωση, με κεντρικό θέμα «Το νου σου πριν κάνεις click» και κεντρική ομιλήτρια την δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με την υποστήριξη της WIND.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η ομιλία θα επικεντρωθεί στους τρόπους που οι γονείς μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους την ορθή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου. Επιπλέον, θα μάθουν για τις πιο συχνές "απειλές" που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά τους κατά την αλόγιστη και χωρίς κριτική σκέψη πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Τέλος, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν  να μοιραστούν εμπειρίες, απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά».

Η WIND

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «η WIND, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονέων και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, υλοποιεί από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία "Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί" (www.kidsatsafety.gr) στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Κύριοι στόχοι της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την κακή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλέφωνου. Επίσης, να προωθήσει τις θετικές πλευρές των τεχνολογιών, ως εργαλείων της καθημερινής μας ζωής, να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου και να προωθήσει την κριτική σκέψη. Η επίσημη ιστοσελίδα της WIND (www.kidsatsafety.gr) παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο Διαδίκτυο και τη χρήση του ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών».