Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 13:18

Πεζοπορική διαδρομή την Πρωτομαγιά στον Ταΰγετο

Πεζοπορική εκδρομή στον Ταΰγετο διοργανώνει η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας την 1η Μαΐου, για μια πρώτη γνωριμία με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Αλαγονίας. 

 

Η 26η Εφορεία συμμετέχει για πρώτη φορά στην πανελλήνια δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», του υπουργείου Πολιτισμού που οργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με φορείς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, του Τομέα Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιβαλλοντικών οργανώσεων, η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η διαδρομή ξεκινάει από τη θέση «Χάνι λαγού» στη Νέδουσα και καταλήγει στον οικισμό της Αλαγονίας, όπου βρίσκονται ορισμένα από τα πολυάριθμα βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία του Ταϋγέτου. 

Η διαδρομή θα είναι περίπου 3 ώρες και η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 π.μ. Ως σημείο συνάντησης έχουν οριστεί τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Γήπεδο Μεσσηνιακού στο Ανατολικό κέντρο).

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες κατατίθενται έως την Τετάρτη μπορεί κανείς να επικοινωνεί με: την 26η ΕΒΑ: Κ. Γερολύμου - Σ. Γερμανίδου στο 27210 22534 και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας: Κ. Φύκιρης στα 27210 97733, 6977-716580.