Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014 15:10

Μέχρι τις 27 Ιουνίου οι εγγραφές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μέχρι τις 27 Ιουνίου οι εγγραφές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μέχρι και τις 27 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων, για το σχολικό έτος 2014-2015 στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Καλαμάτας.

Tα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι τα παρακάτω:

Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, πιστοποιητικό υγείας, ακριβές αντίγραφο βιβλιαρίου εμβολίων, βεβαίωση εργοδότη και των 2 γονέων, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ κ.λπ.), εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας τρέχοντος έτους, υπεύθυνη δήλωση οικογενειακής κατάστασης, άδεια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα για αλλοδαπούς.

Ακόμη, είναι απαραίτητα κάποια συμπληρωματικά δικαιολογητικά για ειδικές περιπτώσεις: διαζευκτήριο ή αντίγραφο αγωγής διαζυγίου (για διαζευγμένους γονείς), ληξιαρχική πράξη θανάτου (για ορφανό παιδί), βεβαίωση από τη γραμματεία της σχολής, του τελευταίου εξαμήνου (για γονείς που σπουδάζουν), βεβαίωση από το στρατό (για γονέα στρατιώτη), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι).

Για επανεγγραφή χρειάζονται: όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά, πλην της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού.

Εντυπα αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής θα δίνονται στο γραφείο διαχείρισης του φορέα του δήμου, στην οδό Βύρωνος 67 και Σωκράτους και επανεγγραφής μόνο στους παιδικούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής θα υποβάλλονται μέχρι τις 27 Ιουνίου 9 π.μ. - 12 το μεσημέρι καθημερινά, στα γραφεία του νομικού προσώπου, στην οδό: Βύρωνος 67 και Σωκράτους, 1ος όροφος.

Για άλλες πληροφορίες: τηλ. 27210 23341, κ. Παπασαραντοπούλου, κ. Γεωργάρα. Εκπρόθεσμες αιτήσεις και αιτήσεις που κατά την υποβολή τους δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν θα εξετασθούν.

Στα νηπιακά τμήματα θα γίνονται δεκτά νήπια από 2,5 ετών (αυτοεξυπηρετούμενα) έως την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο (οι ώρες λειτουργίας είναι 7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.). Τα τροφεία καταβάλλονται κανονικά και ανεξαρτήτως παρουσιών εκτός από το μήνα Αύγουστο που οι σταθμοί δε λειτουργούν. Αυτά ανέρχονται στο ποσό των 50 ευρώ για κάθε νήπιο ανεξαρτήτως εισοδήματος, και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 40.001 ευρώ και άνω. 

Μειωμένα τροφεία καταβάλλουν: Οι πολύτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.001 - 40.000 ευρώ, 25 ευρώ για κάθε νήπιο. Οι τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ: 25 ευρώ. Οι τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001 - 40.000: 35 ευρώ για κάθε νήπιο.

Απαλλάσσονται των τροφείων: Οι πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο, έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (βεβαίωση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής), οι άπορες οικογένειες των οποίων η απορία αποδεικνύεται με δικαιολογητικά (βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια), τα ορφανά παιδιά από έναν ή δύο γονείς, τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, τα παιδιά που ο πατέρας είναι στρατιώτης, τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι στο νομικό πρόσωπο.

Τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης για το σχολικό έτος 2013-2014  θα ανακοινωθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ. Για τα αποτελέσματα μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τους πίνακες που θα αναρτηθούν σε κάθε δημοτικό σταθμό, στο δημοτικό κατάστημα, αλλά και μέσω του Τύπου.

 

Οι αιτήσεις και τα έντυπα, θα είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρονική μορφή (doc και pdf) μέσω του ιστότοπου του Δήμου Καλαμάτας.