Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 22:21

Πολύ καλές επιδόσεις από Μεσσηνίους υποψηφίους στις πανελλαδικές

Γράφτηκε από την

 

 

Τέλος έλαβε χθες η αγωνία των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στα μαθήματα τα οποία είχαν εξεταστεί. Και φέτος οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας είχαν πολύ καλές επιδόσεις, οι οποίες τους δίνουν... το εισιτήριο για εγγραφή στις σχολές της προτίμησής τους.

 

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Ιατρική Σχολή Πάτρας θα είναι η πρώτη προτίμηση του Νίκου Τζαμουράνη, ο οποίος έπιασε 18.645 μόρια. Του άρεσε από μικρή ηλικία ο τομέας και δηλώνει πως έχει επηρεαστεί από την οικογένειά του, αφού η αδερφή του είναι φοιτήτρια Ιατρικής και ο μπαμπάς του είναι γιατρός. Τον εμπνέει και θεωρεί πως του ταιριάζει ο χώρος. Κατάφερε να τα πάει τόσο καλά χάρη στο συστηματικό διάβασμα και με τη βοήθεια των καθηγητών του. Είπε "όχι" στις υπερβολές και επέλεξε το σωστό προγραμματισμό. 

Στρατιωτική Ιατρική θα δηλώσει ο Βασίλης Γκότσης ο οποίος συγκέντρωσε 19.564 μόρια. "Χάρη στο συστηματικό διάβασμα, τη στήριξη των γονέων και των καθηγητών και με τη βοήθεια του Θεού, όλα πήγαν καλά. Δεν ξενύχτησα για να διαβάσω, για να είμαι ξεκούραστος, δε στερήθηκα τα χόμπι μου, όμως η αλήθεια είναι ότι τώρα νιώθω πιο ελεύθερος" δηλώνει. 

Ο Γιώργος Χριστοδουλάκης συγκέντρωσε 19.211 μόρια και η Ευαγγελία Πανταζή 19.209. Η Ευαγγελία θέλει να εισαχθεί στη Νομική. Της αρέσει γιατί έχει πολλές επιλογές μετά το πτυχίο, ενώ τη γοητεύει ο τομέας της εγκληματολογίας. "Το καλοκαίρι θα ξεκουραστώ και θα κάνω όσα στερήθηκα, δηλαδή εξόδους και βόλτες" έχει να πει. 

 

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρώτη προτίμηση για τη Φωτεινή Αθηνέλη με ΒΠ 16,42 θα είναι το Τμήμα ΜΜΕ. Της αρέσει ο κλάδος, γιατί θέλει να γράφει για να ενημερώνει τον κόσμο. Θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και ως επάγγελμα αργότερα. "Ηταν λίγο δύσκολη η χρονιά, απαιτητική, τώρα περιμένω να βγει και το ειδικό μάθημα και μετά θέλω να πάω διακοπές με την παρέα μου" λέει η Φωτεινή.

Από τη θετική κατεύθυνση πολύ καλά πήγε η Στέλλα Πανταζή με ΒΠ 17,95 και η Αργυρώ Σπεντζοπούλου που έβγαλε BΠ 17,57. "Το επόμενο διάστημα θα αποφασίσω για τις προτιμήσεις μου στις σχολές. Από το σχολικό έτος θα θυμάμαι την κούραση, τις δυσκολίες αλλά και κάποιες καλές στιγμές με τους καθηγητές και τους φίλους... Ευχαριστώ το σχολείο για όλα, εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και καλό κουράγιο στη συνέχεια και να περάσουν όλοι εκεί που επιθυμούν" τονίζει η Αργυρώ.

Από την τεχνολογική κατεύθυνση, ο Μάριος Κουραμπάς έχει ΒΠ 18,10. Η "Ε" τον εντόπισε στην Αθήνα, όπου έδινε αθλήματα γιατί τον ενδιαφέρει ο τομέας των Στρατιωτικών Σχολών ή της Αστυνομίας. Εχει διαλέξει τον κλάδο γιατί του αρέσει η στρατιωτική καριέρα. Θα θυμάται πάντα τη χρονιά που τελειώνει, στην οποία όμως δε στερήθηκε τις εξόδους, γιατί είχε βάλει πρόγραμμα. "Με πρόγραμμα πετυχαίνεις τα πάντα" κάνει σαφές. 

 

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εξαιρετική βαθμολογία πέτυχε η Παντελία Χριστοπούλου, η οποία έχει ΒΠ 19,67. Η Ιωάννα Βασιλοπούλου από το ίδιο σχολείο έβγαλε 19,53. 

Η Ευρυδίκη Κυριαζή έχει ΒΠ 19,53 και 19.459 μόρια. Δε το περίμενε ότι θα πάει τόσο καλά και μάλιστα στην έκθεση, που έγραψε 18,5. Μπορεί να είναι στην τεχνολογική κατεύθυνση αλλά της αρέσουν όλα τα μαθήματα και θέλει να περάσει Πολυτεχνείο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών ΗΥ στην Αθήνα. Από αυτή τη χρονιά των εξετάσεων της έλειψε... η πενταήμερη εκδρομή και ο αθλητισμός. Ως

φοιτήτρια νιώθει ότι ένας νέος κύκλος ανοίγει στη ζωή της, ο οποίος θα έχει δυσκολίες αλλά και εκπλήξεις!

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος με ΒΠ 19,47 θέλει να περάσει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Πάτρας. Η χρονιά για αυτόν πέρασε με πρόγραμμα και ψυχραιμία, τα οποία ο ίδιος αναγνωρίζει ως τα ιδανικά μυστικά της επιτυχίας. Το καλοκαίρι σκοπεύει να ξεκουραστεί. 

Από το ίδιο σχολείο αριστούχοι είναι και η Μαρία Καλέκα με ΒΠ 19,27 και η Χριστίνα Σπυροπούλου με 19,25.

 

5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Αθηνά Κολοβού με ΒΠ 18,03 δεν έχει ακόμα καταλήξει για το ποια θα είναι η πρώτη της προτίμηση στο μηχανογραφικό. Είναι στην τεχνολογική κατεύθυνση και μυστικό της επιτυχίας θεωρεί μόνο το διάβασμα. Τώρα θέλει να κάνει βόλτες και να δει τους φίλους της.

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος έβγαλε ΒΠ 19,10 και όνειρό του είναι να γίνει γιατρός. Ισως δηλώσει και τη Στρατιωτική Ιατρική, δεν είναι ακόμη σίγουρος. Δεν τον φοβίζει το διάβασμα γιατί είναι επιμελής και... το έχει συνηθίσει, το θεωρεί μέρος της ζωής του όπως λέει. Του

αρέσει το επάγγελμα αυτό, του φαίνεται ενδιαφέρον και σκέφτεται ότι είναι σημαντικό να βοηθά κανείς τους ανθρώπους.

Ψύχραιμη ήταν στις πανελλαδικές η Ελευθερία Σεβαστέλη, η οποία έχει Β.Π. 18,73 και είναι στη θετική κατεύθυνση. "Η χρονιά πέρασε με το σχετικό άγχος, με διάβασμα, αλλά στηρίγματά μου ήταν οι καθηγητές, οι γονείς και οι φίλοι μου. Δεν είχα χρόνο καθόλου δυστυχώς για αθλητισμό, τώρα ελπίζω να ασχοληθώ και πάλι" σημειώνει η Ελευθερία.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

Η Βασιλική Σπυροπούλου από την τεχνολογική κατεύθυνση έπιασε 16.345 μόρια και θέλει να περάσει Οικονομικά. Εμεινε ευχαριστημένη από τον εαυτό της, αν και πιστεύει πως θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Δεν έχει ακόμα κάποια ιδιαίτερη προτίμηση όσον αφορά την πόλη που θα σπουδάσει. Το μόνο που την λυπεί, είναι ότι όλους αυτούς τους μήνες, δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει ότι τελειώνει το σχολείο  και τώρα νιώθει νοσταλγία για τους φίλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές της. Οπως τονίζει, ήταν όλοι πολύ καλοί και βοήθησαν τους μαθητές όσο μπορούσαν.

Η Αθανασία Μπούχαλη με 16.464 μόρια θέλει να περάσει Οικονομικά στον Πειραιά. Της αρέσει η επιστήμη αυτή όπως λέει, αν και η ανεργία τη φοβίζει αρκετά. "Ολων μας οι επιλογές επηρεάστηκαν πολύ από το κοινωνικό αυτό φαινόμενο" δηλώνει η Αθανασία και ευχαριστεί τους καθηγητές του σχολείου της. "Ηταν καταπληκτικοί, μας βοήθησαν όσο μπορούσαν, μας έλυσαν τις απορίες μας έδειχναν ό,τι έπρεπε με το παραπάνω" προσθέτει.

Τους καθηγητές της ευχαριστεί και η Ελένη Σκαρτσίλη, η οποία έχει 18,1 βαθμό απολυτηρίου και είναι στην ειδική κατηγορία. Ακόμα, είναι αναποφάσιστη για το ποια σχολή θα δηλώσει, όμως της αρέσουν οι θετικές επιστήμες.

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας ο Διονύσιος Πανόπουλος έχοντας 18.700 μόρια ενδιαφέρεται για σχολές του Πολυτεχνείου. Συμπλήρωσε ότι "ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά όποιος θέλει να πετύχει κάτι, πρέπει να το παλέψει μέχρι τέλους και θα τα καταφέρει. Χρειάστηκε αρκετό διάβασμα με πρόγραμμα και να πιστεύεις αυτό που κάνεις", όπως είπε.

Ο Αναστάσιος Αναστασόπουλος με 17.511 μόρια επισήμανε ότι έδωσε για δεύτερη φορά φέτος αν και είχε περάσει στο Μετσόβιο τοπογράφος μηχανικός. Ξαναέδωσε όμως γιατί ήθελε να περάσει στη Ναυτικών Δοκιμών. Με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου Βαγγέλη Αντωνόπουλου ξαναέδωσε και τον ευχαριστεί ιδιαιτέρως. Εξέφρασε επίσης την χαρά του γιατί περίμενε να ήταν 500 μόρια πιο κάτω.

Ο Παναγιώτης Στασινός με 18.884 μόρια αισθάνεται πολύ χαρούμενος. Στοχεύει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα. "Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα αν και μερικά είχαν ένα βαθμό δυσκολίας", όπως σημείωσε.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος με 18.901 μόρια ενδιαφέρεται για πολυτεχνικές σχολές στην Αθήνα και είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

Η Δήμητρα Φιτσώρου με 18.540 μόρια σκέφτεται τις πολυτεχνικές σχολές και αισθάνεται πολύ χαρούμενη. "Αυτό που χρειάζεται είναι διάβασμα αλλά να έχεις και μια κλίση στο πεδίο που επιλέγεις", τόνισε.

Η Μαρία Αντωνοπούλου με 18.590 μόρια στόχο έχει την Ιατρική αν και δεν ξέρει αν θα την πιάσει, καθώς μιλάνε για άνοδο των βάσεων και από εκεί και πέρα θα κοιτάξει για τις σχολές του Πολυτεχνείου.

Η Χριστίνα Βλάχου με 18.663 μόρια δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα επιλέξει. Αισθάνεται πολύ χαρούμενη και πιστεύει ότι θα καταφέρει να μπει στη σχολή που θα επιλέξει. Ενώ υπογράμμισε πως αυτό που χρειάζεται είναι διάβασμα αλλά με μέτρο.

Ο Ανδρέας Καζάκος που συγκέντρωσε 19.255 με την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείου του νιώθει χαρούμενος και σκέφτεται να δηλώσει Ιατρική Αθηνών. Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα αλλά τελικά είχε αίσιο τέλος, όπως είπε.

Ο Νίκος Δράκος με 18.666 μόρια στοχεύει στη Νομική Αθηνών αν δεν ανέβουν οι βάσεις. Αισθάνεται χαρούμενος, ενώ τα θέματα των εξετάσεων δεν τα χαρακτήρισε δύσκολα.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών ο Φώτης Σαλακάς συγκέντρωσε 13.645 μόρια και στόχευε στις στρατιωτικές σχολές, τις οποίες δεν τις πιάνει γι' αυτό υπάρχει σκέψη για κάποιες άλλες σχολές, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασίσει ακόμη.

Η Ευγενία-Ιωάννα Αθανασόπουλου με 18.265 μόρια συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της και μας τόνισε: «Αισθάνομαι χαρούμενη αν και περίμενα λίγο παραπάνω». Στοχεύει σε σχολές όπως Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική, Νοσηλευτική. Τα θέματα τα χαρακτήρισε μέτριας δυσκολίας και την ίδια την δυσκόλεψαν τα μαθηματικά.

Η Χριστίνα Μιχαλακοπούλου με 16.265 μόρια περίμενε λίγο πιο χαμηλά και αισθάνεται αρκετά καλά, ενώ στόχος της είναι η Σχολή Φυσικοθεραπείας.

Η Σοφία Μπαρμπαγιαννοπούλου με 16.758 μόρια είναι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και όπως είπε δεν το περίμενε, καθώς τα έδωσε όλα αυτή τη χρονιά. Στόχος της ήταν η Νομική και αν δεν την πιάσει, υπάρχουν και άλλες σχολές που την ενδιαφέρουν. Αυτό που χρειάζεται είναι σταθερό διάβασμα και όχι άγχος, όπως είπε.

Ο Χαράλαμπος Γριβοκωστόπουλος με 16.300 μόρια είναι πολύ χαρούμενος γιατί περίμενε πολύ παρακάτω. Αυτό που θέλει είναι η Νομική την οποία μπορεί και να την πιάσει.

Η Γεωργία Σταματοπούλου με 16.021 μόρια είναι χαρούμενη, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της και έτσι νιώθει ικανοποιημένη. Ονειρό της ήταν η Νομική, αλλά δεν την πιάνει. Υπάρχουν και άλλες πολύ καλές σχολές από τις οποίες θα επιλέξει και θα το παλέψει.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων η Αθανασία Παναγοπούλου με 19.006 μόρια δεν το περίμενε και είναι πολύ χαρούμενη και τώρα θα κοιτάξει τι θα δηλώσει, καθώς δεν το έχει αποφασίσει ακόμη.

Η Διονυσία Φιλοπούλου με 19.287 μόρια συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της και σε όλη την Τριφυλία. Είναι  χαρούμενη και ευτυχισμένη για το αποτέλεσμα και αυτό που πιστεύει είναι πως οι κόποι όλων ανταμείβονται. Η πρώτη της επιλογή θα είναι η Οδοντιατρική. Τα φετινά θέματα τα χαρακτήρισε αρκετά βατά. Οπως είπε, αυτό που χρειάζεται για να πετύχεις είναι να έχεις μέθοδο στο διάβασμά σου.

Ο Ευάγγελος Ανδρώνης με 17.152 μόρια είναι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος, καθώς πέτυχε τους στόχους του. Θα επιλέξει οικονομικά καθώς είναι αυτό που ήθελε από την αρχή. 

Ο Διονύσιος Σταθόπουλος με 17.500 μόρια αυτό που σκέφτεται είναι τα οικονομικά. Είναι ικανοποιημένος γιατί περίμενε λίγο πιο χαμηλά. Αυτό που τον έσωσε ήταν τα μαθηματικά.

Η Αναστασία Καμπύλη με 17.591 μόρια είναι χαρούμενη και ευχαριστημένη και θα επιλέξει Πληροφορική ή Αρχιτεκτονική αν έχει πάει καλά στο σχέδιο.

Ο Παναγιώτης Μητσάκος με 15.269 μόρια αισθάνεται ικανοποιημένος γιατί έγραψε αρκετά καλά. Ηταν εύκολες οι εξετάσεις, όπως είπε, αλλά ήθελε καλές γνώσεις. Στοχεύει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών περιμένοντας και τα αποτελέσματα από τα αγγλικά ως ειδικό μάθημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ρεπορτάζ της "Ε" με τους αριστούχους θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες και με άλλα σχολεία και αποφοίτους που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Κώστας Μπούρας