Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 14:25

Από σήμερα η έκδοση αδειών για το κυνήγι από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας

Από σήμερα η έκδοση αδειών για το κυνήγι από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας

Από τη Δευτέρα ξεκινάει η έκδοση αδειών κυνηγιού για τη νέα κυνηγετική περίοδο, που θα διαρκέσει από τις 20 Αυγούστου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

 

Οπως ενημέρωσαν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Παναγιώτης Στασινός και ο γ.γ. Παντελής Δρούγας, οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα: 102 ευρώ για την τοπική, 122 για την περιφερειακή και 152 ευρώ για τη γενική.

Επεσήμαναν ότι μαζί με την άδεια οι κυνηγοί θα πρέπει να προσκομίζουν την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που είναι σε ισχύ και φωτοτυπίες από την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου για το σκυλί τους, όπου θα φαίνεται η ηλεκτρονική ταυτότητα και τη σελίδα όπου θα φαίνεται ο τελευταίος εμβολιασμός για τη λύσσα. Για τα κυνηγετικά σκυλιά παρατήρησαν ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την προστασία τους από τη λύσσα και τις άλλες ασθένειες, ενώ απαραίτητη είναι και η ηλεκτρονική σήμανσή τους (τοποθέτηση τσιπ). 

Ο πρόεδρος και ο γ.γ. ανέφεραν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6, που χορηγείται από την Αστυνομία. Επίσης, ενημέρωσαν ότι όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα και ορτύκι θα πρέπει υποχρεωτικά βάσει νόμου να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί, που να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία.

 

Γ.Σ.