Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 22:30

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην “Ηθική Φιλοσοφία”

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην “Ηθική Φιλοσοφία”

Πενήντα θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών του Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία», με κατεύθυνση Αρχαία Ελληνική Φιλολογία προκηρύξει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Οι αιτήσεις κατατίθενται ως τις 3 Οκτωβρίου και περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα του προγράμματος: eth-phil.kalamata.uop.gr.

Το μεταπτυχιακό γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του  είναι η διεύρυνση και εμβάθυνση στη γνώση και η προαγωγή της έρευνας στο αντικείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Το πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις προπτυχιακές σπουδές που προσφέρουν Τμήματα Φιλολογίας ή συναφή προς αυτά τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα έχει ήδη εγγεγραμμένους 50 φοιτητές, κυρίως απόφοιτους Τμημάτων Φιλολογίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι ήδη κατά 2 πρώτα εξάμηνα έδειξαν μια προοδευτική άνοδο στην ερευνητική τους πορεία, ειδικευόμενοι στους κύριους άξονες της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, όπως Ιστοριογραφία, Επική Ποίηση, Λυρική Ποίηση, Παλιογραφία-Κωδικολογία, Παπυρολογία. Επίσης διδάσκονται καινοτόμα μαθήματα, που δε διδάσκονται σε άλλα μεταπτυχιακά τμήματα της χώρας, όπως η Πρόσληψη, η Αφηγηματολογία, Εκπαιδευτικά Λογισμικά κ.α. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην διαχρονία του Ελληνικού Πολιτισμού και στη σημασία του για τον σύγχρονο άνθρωπο. Στο πρόγραμμα διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, καθώς και διακεκριμένοι ειδικοί καθηγητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Πληροφορίες για την προκήρυξη, για τα μαθήματα και την οργάνωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, μπορεί να δει και στη διεύθυνση: class-phil.kalamata.uop.gr.