Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 18:15

Διαγωνισμός Φυσικής στην Καλαμάτα

Διαγωνισμός Φυσικής στην Καλαμάτα

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής για όλες τις τάξεις γυμνασίου και λυκείου θα γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 9.30 π.μ., στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας από το παράρτημα Μεσσηνίας της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, ενώ οι καθηγητές θα μπορούν από αύριο να παρακολουθήσουν συνέδριο για ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Το τριήμερο αυτό, από αύριο, θα γίνει ακόμη στο "Rex" το συνέδριο "Ανακαλυπτική μάθηση στην εκπαιδευτική πράξη", στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών "Scientix: Η Ευρωπαϊκή πύλη για τη διδακτική των φυσικών επιστημών και Inspiring Science: καινοτόμα εκπαιδευτικά σενάρια για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Παρασκευή 6 Μαρτίου: 5.30 μ.μ. χαιρετισμοί. Προεδρείο: Παναγιώτης Φιλντίσης, Φώτιος Ασημακόπουλος. 6 μ.μ. Ιωάννης Σιτές φυσικός, σχολικός σύμβουλος ΠΕ04 Λακωνίας – Αρκαδίας «Ο ρόλος του δασκάλου στην εποχή των ΤΠΕ». 6.30 μ.μ. Γιώργος Κατσιγιάννης χημικός δρ. Ε.Μ.Π., σχολικός σύμβουλος ΠΕ04 

«Ο περιοδικός πίνακας μέσα από το μοντέλο της διερευνητικής διδασκαλίας (Inquiry Based Teaching)», 7 μ.μ. Γεωργία Σπάλα σχολική σύμβουλος Πληροφορικής «Προσομοίωση pH Scale του Phet/Colorado ως μέρος σεναρίου Χημείας Γ' Γυμνασίου Οξέα - βάσεις (Δείκτες- pH-εξουδετέρωση)», 7.30 Δημήτριος Κυριακός καθηγητής Πληροφορικής, διευθυντής ΙΕΚ «Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην ανακαλυπτική μάθηση».

Στο ξενοδοχείο "Rex" στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου συνεχίζεται το υπόλοιπο μέρος της διοργάνωσης. Στις 12 είναι η προσέλευση των μαθητών και των ενδιαφερομένων, στις 12.20 θα αρχίσουν οι χαιρετισμοί. Στις 12.30 θα μιλήσει ο Διονύσιος Σιμόπουλος επιτ. διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου για το θέμα «Ανθρωπος και σύμπαν». Στη 1 μ.μ. ακολουθεί ο Στράτος Θεοδοσίου αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών με το θέμα «Αναζήτηση ευφυούς ζωής στο Σύμπαν - Οι προσπάθειες των αστρονόμων». Στη 1.30 μ.μ. ο Ξενοφών Moυσάς καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναλύσει το «Πώς ξεκίνησε το βιβλίο της φύσης: Οι κομήτες και οι ρίζες της Αστροφυσικής και της Φιλοσοφίας». Στις 2 μ.μ. ακολουθεί η Παναγιώτα Αργύρη μαθηματικός στο Πρότυπο Πειραματικό Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης με το θέμα: «Scientix: Η Ευρωπαϊκή πύλη για τη διδακτική των φυσικών επιστημών». Στις 2.30 μ.μ. ακολουθεί διάλειμμα και στις 3 μ.μ.

Workshop από το Γεώργιο Παπαδόπουλο εκπαιδευτικό στα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή και θέμα «Διδασκαλία προγραμματιστικών τεχνικών σε περιβάλλον Προγραμματισμού Βασισμένου σε Αντικείμενα (Object-Based Programming)».

Κυριακή 8 Μαρτίου: προεδρείο: Παναγιώτης Φιλντίσης, Αλέξης Χαραλαμπιδόπουλος. 10 π.μ. δρ. Αρτέμης Αθανασάκης, ΜCs. MRd,Med

«Μέθοδος Project εναντίον παθητικού σχολικού συστήματος: Μια σύγκρουση χρήσιμη, επωφελής και δημιουργική», 10.30 Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ελληνογερμανική Αγωγή «Δημιουργώντας ψηφιακές κοινότητες μάθησης με το Open Discovery Space», 11 Παναγιώτα Αργύρη μαθηματικός στο Πρότυπο Πειραματικό Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης «Scientix: Η Ευρωπαϊκή πύλη για τη διδακτική των φυσικών επιστημών», 11.30 Ιωάννης Χιωτέλης καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Νυχτερινός ουρανός: Με τα μάτια των αρχαίων και των αστρονόμων».