Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 18:50

Τρίπολη: Αφιέρωμα στον Ευαγόρα Παλλικαρίδη από Κύπριους μαθητές

Μαθητές από το Παγκύπριο γυμνάσιο Λευκωσίας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, έφτασαν σήμερα στην Τρίπολη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο αδελφοποίησης που έχουν κάνει με το 4ο λύκειο της πόλης.

Οι Κύπριοι μαθητές μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας - που έχει συμβολικά την έδρα της στο Παγκύπριο γυμνάσιο και στοχεύει στην αξιοποίηση του παγκόσμιου αρκαδικού κεκτημένου - Αγγελο Δενδρινό, έγιναν δεκτοί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε τις αδελφικές σχέσεις Κύπρου και Αρκαδίας, που όπως τόνισε πως ξεκινούν από τον Αγαπήνωρα, γενάρχη των Αρκάδων και κρατούν ως τις μέρες μας.

Αύριο το πρωί οι μαθητές από το Παγκύπριο γυμνάσιο, μαζί με το μουσικό σχολείο Τρίπολης, θα παρουσιάσουν σε ανοικτή εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο της πόλης, αφιέρωμα στο Παφίτη αγωνιστή Ευαγόρα Παλλικαρίδη.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία κατά την παραμονή της στην Τρίπολη θα επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους και τουριστικές περιοχές της ορεινής, αλλά και της παραλιακής Αρκαδίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ