Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 15:02

Ολοκληρώθηκε το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Ολοκληρώθηκε το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Ολοκληρώθηκε χθες το 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου παρουσιάστηκαν δύο παραστάσεις:

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Φοίνισσες» από το Λύκειο Μεσσήνης και  η τραγωδία του Αισχύλου Prometeo Incatenato (Προμηθεύς Δεσμώτης) από το Istituto di istruzione superior “F.Maurolico” από το Liceo Classico di Messina. Τη λήξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ενώ πραγματοποιήθηκε και το Δρώμενο «Μυθωδία» από το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού».

Την παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη παρουσίασε το Λύκειο Μεσσήνης με τους συντελεστές: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Φουσιάνης (Φιλόλογος)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Αγγελική Ρακιντζή (Χημικός)

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΙΟΚΑΣΤΗ: Λαμπροπούλου Γεωργία

ΠΑΡΑΜΑΝΑ: Αποστολοπούλου Μαριάντζελα

ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Αλεξοπούλου Εύη

ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ: Ζιοβίρης Νικόλαος

ΕΤΕΟΚΛΗΣ: Ηλιόπουλος Παναγιώτης

ΚΡΕΟΝΤΑΣ: Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Χαϊνη Μαρία

ΜΕΝΟΙΚΕΑΣ: Νικολόπουλος Γεώργιος

Α’ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δασκαλάκη Γεωργία

Β’ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γεωργιοπούλου Μαρία

ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ: Τσούσης Παναγιώτης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: Διαμαντή Μαρία & Ηλιοπούλου Ιωάννα

ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ: Καραμήτσου Παναγιώτα

ΧΟΡΟΣ: Τσιλίκα Μαρία, Σταθοπούλου Μαρία, Παλλάνη Θεοδοσία, Παναγιωτοπούλου Μαίρη, Χαρλέπα Όλγα, Διαμαντή Μαρία, Ηλιοπούλου Ιωάννα

Την τραγωδία του Αισχύλου «PROMETEO INCATENATO” (Προμηθεύς Δεσμώτης) παρουσίασε  το Istituto di Istruzione Superiore “F.Maurolico” από το Liceo Classico di Messina.

Κατά την τελετή λήξης έλαβε χώρα το Δρώμενο «Μυθωδία» από το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού» 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης κηρύσσοντας τη λήξη του 4ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2015. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, για την παραχώρηση του χώρου, την Οργανωτική Επιτροπή, τους Εθελοντές, τους συμμετέχοντες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους επισκέπτες, αλλά και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το Φεστιβάλ. Τέλος κάλεσε όλους του χρόνου στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2016.