Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 21:29

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεριωτών συνάντησε τον Γ. Μαραμπέα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεριωτών συνάντησε τον Γ. Μαραμπέα

Συνάντηση με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιάννη Μαραμπέα είχε ο πρόεδρος και η γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσεριωτών "Ο Ταΰγετος" για προβλήματα του χωριού αλλά και για θέματα συνεργασίας.

 

Κατά τη συνάντηση οι διοικούντες του Συλλόγου έδωσαν στον κ. Μαραμπέα έγγραφο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν:

 

"Σας μεταφέρουμε μερικά αιτήματα συγχωριανών μας που έχουμε καταγράψει και τυγχάνουν της δικής σας προσοχής και κατά δεύτερον να σας κάνουμε γνωστές τις προθέσεις του Συλλόγου μας σε θέματα συνεργασίας με το Δήμο Δυτ. Μάνης.

1. Η παροχή νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερο πρόβλημα με συνέπεια αρκετά σπίτια να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε βασικές ανάγκες τους

2. Καθαρισμός των δεξαμενών του χωριού

3. αξιοποίηση και προβολή περιοχής  «Κατσαλη» στο συνοικισμό Γιατρεϊκα που αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο και πόλο έλξης τουριστών του χωριού μας (έχει γίνει πραγματικός σκουπιδότοπος)

4. τοποθέτηση κοινόχρηστης βρύσης νερού σε κεντρική πλατεία ή δρόμο του χωριού μας

5. φωτισμός κεντρικής πλατείας «ευαγγελισμού» που αποτελεί και το μοναδικό χώρο απασχόλησης των παιδιών μας και συνάντησης των κατοίκων

6. αξιοποίηση σχολικού κτιρίου (με παράλληλο  εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο και επισκευή τουαλετών)

7. καθαρισμός κεντρικών δρόμων του χωριού αλλά και του δρόμου Προσήλιο - Τσέρια από τα χορτάρια που δεν επιτρέπουν την ορατότητα και κάνουν επικίνδυνη την οδήγηση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι αυξημένη η κίνηση".