Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 08:17

Κάδος απορριμμάτων το λιμάνι της Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Κάδος απορριμμάτων  το λιμάνι της Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι το λιμάνι της Καλαμάτας αποτελεί, για ορισμένους, έναν μεγάλο κάδο απορριμμάτων.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Αυτό κατέδειξε τουλάχιστον, ο χθεσινός καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας -αλλά και της Παραλίας, από το «Πανελλήνιον» ώς τα «Βραχάκια»-, ο οποίος αποκάλυψε ένα πλήθος από αντικείμενα που κάποιοι «ξεφορτώθηκαν» πετώντας τα στη θάλασσα.

Τον καθαρισμό διοργάνωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο και άλλοι φορείς της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Διοργανωτές της πιο πάνω προσπάθειας, που διήρκεσε από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, ήταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αρίων», ο ΝΟΚ «Ποσειδών», ο ΝΑΣ «Αίολος», ο ΙΟΝΕ, οι σχολές καταδύσεων «Dive Way», «Dive Code» και «Free Diving Club», καθώς και το ΕΛΚΕΘΕ.

Στον χώρο της εκδήλωσης, εξ άλλου, λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας σχετικά με θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.