Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 15:51

Καναδοί μαθητές έβαψαν το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Καναδοί μαθητές έβαψαν το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους και τους γονείς τους από καναδικό κολέγιο βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Εχουν αναπτύξει δεσμούς με το Ναυταθλητικό Ομιλο Κυπαρισσίας. Χθες στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων που αναπτύσσουν στα μέρη που επισκέπτονται, έβαψαν τα κάγκελα στο κολυμβητήριο της πόλης.  Είναι μια ομάδα που ήρθε από το κολέγιο Σαν Μάικλ του νησιού Βικτώρια του Καναδά. 

Οπως μας εξήγησε ο επί χρόνια προπονητής του ΝΟΚΥ Γιάννης Πετρίδης, η γνωριμία μαζί τους έγινε όταν μια οικογένεια μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου είχαν έρθει στην Κυπαρισσία και φιλοξενήθηκαν σε μια φιλική τους οικογένεια Αγγλων οι οποίοι μένουν μόνιμα στην περιοχή. Καθώς τα παιδιά των Αγγλων αθλούνται στο ΝΟΚΥ, γνώρισαν και οι φιλοξενούμενοί τους το σύλλογο και όταν επέστρεψαν στον Καναδά έκαναν πρόταση να επισκεφθεί το σχολείο την Ελλάδα και την Κυπαρισσία.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης μας είπε: «Τα παιδιά αυτά με το σχολείο τους γυρίζουν όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν παραστάσεις. Οταν ήρθαν εδώ, έγινε ένα πρόγραμμα ώστε να γνωρίσουν την περιοχή, καθώς θέλουν να εμπλέκονται και με την τοπική κοινωνία στα μέρη που επισκέπτονται, θέλοντας να κάνουν και εθελοντική εργασία στα πλαίσια της αλληλεγγύης που διδάσκονται».

Συμπλήρωσε δε πως ανοίγει μια προοπτική συνεργασίας με το συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να γίνουν και άλλες επισκέψεις. Ανέφερε πως κατά την παραμονή τους στην περιοχή επισκέπτονται όλα τα σημαντικά μέρη της περιοχής. Υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχει μια καταπληκτική συνεργασία μαζί τους. Είναι άνθρωποι με ανοιχτό πνεύμα. Λόγω του επιπέδου και της μόρφωσής τους, δεν τους φοβίζει το διαφορετικό. Και είναι εκπληκτικό πόσο καλά γνωρίζουν πράγματα που συζητάμε για την περιοχή, ρωτούν και μαθαίνουν πολλά πράγματα».

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι πέρα από την χθεσινή εθελοντική δράση συμμετείχαν σε καθαρισμό της παραλίας στην Ελαία. Επίσης συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα – καρέτα. 

Κ.Μπ.