Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 15:46

Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στον Πάρνωνα

Η 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση θα γίνει στον Πάρνωνα αυτό  το Σαββατοκύριακο 18 - 20 Ιουλίου από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Σπάρτης, ενώ θα τιμηθεί και η γιορτή του Προφήτη Ηλία στο ομώνυμο εκκλησάκι της κορυφής του Ταϋγέτου. 

Αυτή είναι η ετήσια συνάντηση ορειβατών από όλα τα σημεία της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και πεζοποριών. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ανέβει στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.eoskal.gr. Η αναχώρηση για τον Πάρνωνα θα γίνει στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου από την Καλαμάτα.

Η επιστροφή από τον Πάρνωνα συμπίπτει με τη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Την ημέρα αυτή πλήθος κόσμου ανεβαίνει στην κορυφή του Ταϋγέτου για να διανυκτερεύσει και να γιορτάσει το επόμενο πρωί στο εκκλησάκι της κορυφής. Ετσι, μια ομάδα από το Σύλλογο θα συνεχίσει προς το καταφύγιο του Ταϋγέτου και από εκεί στην κορυφή. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς πρόσφατα αποκαταστάθηκαν και με τη συμβολή του ΕΟΣ Καλαμάτας, οι σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί η εκκλησία και ο γύρω χώρος. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και η σήμανση του μονοπατιού προς την κορυφή, από το δάσος της Βασιλικής.          

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα γραφεία του ΕΟΣΚ στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9 μ.μ., 27210 97733) και στα τηλέφωνα 6976-830694 και 6977-716580.