Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 16:01

Απότιστα δέντρα λόγω βλάβης του αρδευτικού

Σοβαρό πρόβλημα στο αρδευτικό σύστημα του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, με συνέπεια τα πλατάνια της Νέδοντος και της Νέας Εισόδου καθώς και φυτά σε αρκετά παρτέρια να μην ποτίζονται και να κινδυνεύουν να ξεραθούν.

Το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετές ημέρες και δεν είχε σταθεί δυνατό να εντοπιστεί, παρά την προσπάθεια της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΚ. Από χθες όμως ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης καθώς εντοπίστηκε η βλάβη κι έχει να κάνει με διαρροή στην οδό Μακεδονίας.

Να σημειωθεί πως λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας υπάρχουν πλέον εμφανή σημάδια για τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετώπισαν τα πλατάνια, ειδικά στην περιοχή της Νέδοντος. Ωστόσο, από τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τονίζει πως δύο φορές την εβδομάδα προσωπικό της  Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών με βυτιοφόρο πότιζε τα δέντρα.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα του προβλήματος και παρατηρεί πως το αρδευτικό σύστημα του δήμου, που είναι συνδεδεμένο με 5 γεωτρήσεις,  ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα.

Κ.Δ.