Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 20:16

Ονειρα και αισιοδοξία από τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές (φωτογραφίες)

Ονειρα και αισιοδοξία από τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές (φωτογραφίες)

Τρεις πρωτιές είχαν οι απόφοιτοι του Λυκείου Μεσσήνης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντας τους γονείς και τους καθηγητές τους ιδιαίτερα υπερήφανους. Πολύ σημαντικές επιτυχίες είχαν όμως και οι απόφοιτοι από τα υπόλοιπα λύκεια του νομού, οι οποίοι μίλησαν στην "Ε". 

 1ο Λύκειο Μεσσήνης 

Ο Γιώργος Πούπουζας πέτυχε ένα μεγάλο στόχο πιάνοντας την Ιατρική της Πάτρας, που ήταν η 2η επιλογή του. Είναι αρκετά χαρούμενος που οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Τώρα θέλει να τελειώσει τη σχολή όσο πιο σύντομα μπορεί και να κάνει ένα μεταπτυχιακό.

Η Ρεβέκκα Φουσιάνη είναι η απόφοιτος που ήρθε 1η στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και τώρα ετοιμάζεται για σπουδές, κοντά στη γενέτειρά της. 

Η Κατερίνα Αποστολοπούλου εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων, στην πρώτη της επιλογή. Η ίδια δηλώνει πανευτυχής, δοξολογεί το Θεό για το δώρο αυτό, που ήταν για εκείνη ένα παιδικό όνειρο. Ευχαριστεί το Θεό, τους γονείς και τους καθηγητές της.

Η Βασιλική Βλασταρά πέρασε στη Νομική Αθηνών, στην πρώτη της επιλογή. Ο αδελφός της σπουδάζει στη Σχολή Ικάρων και τώρα θα μείνουν μαζί.

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος είναι ο 1ος στο Φυσικό Πάτρας! Η σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή και ο στόχος του τώρα είναι να περνάει τα μαθήματα και να ξανασχοληθεί με τη μουσική.

Ο Κώστας Μπλάνας είχε ως πρώτη επιλογή τη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας Αθήνας (Ικάρων - Μηχανικοί) και ήρθε 1ος στην ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι - τρίτεκνοι). Επόμενος στόχος του είναι να τελειώσει τη σχολή και μετά ίσως να συνεχίσει και σε κάποια άλλη.

 

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Σταυρούλα Ψώνη πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης στην πρώτη της επιλογή. Εκεί, θα μείνει με τον αδερφό της και πιστεύει ότι θα περάσει πολύ ωραία, γιατί της αρέσει καλύτερα η πόλη, από ό,τι π.χ. η Αθήνα.

 

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Λουίζα Σπεντζοπούλου πέρασε στο Μαθηματικό Πάτρας, που ήταν η πρώτη επιλογή της και μάλιστα 10η στη σειρά. Η μετακόμιση θα είναι σχετικά εύκολη για την ίδια, αφού θα πάει να μείνει με την αδερφή της. 

Στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη μπήκε 34η η Λούμπα Σούροβα, η οποία τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές. "Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα εκεί, αν και ήταν η 2η επιλογή μου, δεν το μετανιώνω καθόλου. Ηθελα να δοκιμάσω να ζήσω στο Βορρά της Ελλάδας" εξηγεί η ίδια στην "Ε". 

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Ελένη Ρηγανάκου πέρασε στη Φιλολογία Καλαμάτας και ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στα Γιάννενα.

 

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Ελένη-Ιωάννα Γιακουμή μπήκε στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στην Αθήνα, 14η. Οταν τελειώσει θέλει να κάνει μεταπτυχιακό και να μάθει κι άλλες ξένες γλώσσες, αφού της αρέσει η μετάφραση.

Η Νίκη Κοντόλαιμου πέρασε στη Φιλολογία της Καλαμάτας. Από το ίδιο σχολείο η Μαρία Χρονά είναι εκείνη που πέρασε 1η στη Φιλολογία Καλαμάτας! Ηταν η πρώτη της επιλογή και τη διάλεξε γιατί της αρέσει πολύ η κατεύθυνση, αλλά και για να μην επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς της. Επόμενος στόχος της είναι ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.

 

Λύκειο Ανδρούσας

Η Μαρία Γεωργακοπούλου είχε ως πρώτη επιλογή το Παιδαγωγικό Πάτρας και το πέτυχε. Εχει ήδη αρχίσει ετοιμασίες για το νέο της σπίτι και είναι πολύ χαρούμενη.

 

Λύκειο Μελιγαλά

Στη Νομική Θεσσαλονίκης μπήκε η Αγγελική Τσουκαλά και νιώθει υπέροχα αφού ήταν η πρώτη επιλογή της. Σχέδιό της είναι μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές, να κάνει ένα μεταπτυχιακό. 

Ο Αλέξανδρος Νιάρχος εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Καποδιστριακό στην Αθήνα, που ήταν η 3η του επιλογή. Είναι πολύ ικανοποιημένος και αργότερα θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με ένα μεταπτυχιακό.

 

Λύκειο Πύλου

Ο Κωνσταντίνος - Νικόλαος Βρύνας πέτυχε να μπει στην Ιατρική Αθηνών, στην πρώτη του επιλογή. Τώρα είναι ακόμα σε διακοπές, αλλά σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το νέο του σπίτι.

Ο Σπύρος Τζιάκας πέρασε στη Φαρμακευτική Αθήνας, σχολή που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Είναι ικανοποιημένος από όλες τις πλευρές και όσον αφορά την πόλη που θα ζήσει και τη σχολή που θα σπουδάσει.

Η Αγγελική Σάκκουλα εισήχθη στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Ε.Μ.Π. στην Αθήνα, όπου θα πάει να συγκατοικήσει με την αδερφή της.

Η Κωνσταντίνα Μαντόγιαννη μπήκε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Αθήνας και μάλιστα 8η! Ηταν η πρώτη της επιλογή, άρα νιώθει πολύ χαρούμενη, αν και το περίμενε, από την ημέρα που βγήκαν οι βαθμοί της.

Η Παναγιώτα - Ειρήνη Αρβανίτη θα μετακομίσει στην Αθήνα όπου θα ζήσει με την αδερφή της, για να σπουδάσει Φιλολογία. Η σχολή ήταν η δεύτερη επιλογή της. 

 

Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας

Ο Χρήστος Κορομηλάς πέρασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών Αθήνας, στην πρώτη του επιλογή, αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσει τη μουσική, το πιάνο.

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος μπήκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας, σχολή που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. "Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, γιατί είναι ο τομέας που με ενδιαφέρει πολύ, αλλά παράλληλα με αυτό, θα ήθελα να συνεχίσω και τις μουσικές μου σπουδές ειδικά στο πιάνο, καθώς είμαι κοντά στο επίπεδο της ανωτέρας" δήλωσε ο ίδιος. 

Στην Πάτρα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών εισήχθη η Θέμις Ηλιοπούλου και είναι χαρούμενη γιατί πέτυχε την πρώτη της επιλογή. Τώρα κάνει διακοπές στην Ιταλία και από Σεπτέμβρη θα συνεχίσει την τρομπέτα, το ειδικό αρμονίας και το πιάνο. 

 

Λύκειο Μεθώνης

Η Παναγιώτα Ψυχάρη μπήκε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας.