Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 07:52

Την Πέμπτη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Τρίπολη

Την Πέμπτη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Τρίπολη

Στο 2ο Λύκειο Τρίπολης θα γίνει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις 3 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο.

 

Οι μαθητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα διαγωνιστούν με ρομπότ που έχουν κατασκευάσει και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή. Η διοργάνωση διεξάγεται ενόψει του Εθνικού Διαγωνισμού που γίνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas (www.WROHellas.gr), υποστηρίζεται από επιστημονικές οργανώσεις και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Οι δύο νικήτριες ομάδες του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad - www.wro2015.org) που διοργανώνεται φέτος στη Ντόχα του Κατάρ 6 - 8 Νοεμβρίου.

Η δράση είναι για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το διαγωνισμό μπορεί κανείς να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2710 230858 και 6945-047802 ή στο wropelop@gmail.com.