Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 18:11

Διημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό στην Καλαμάτα

Διημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό με θέμα "Βία και εκφοβισμός σήμερα. Διαπιστώσεις, αντιμετώπιση" θα γίνει την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Το πρόγραμμα της Παρασκευής απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, ενώ τα εργαστήρια του Σαββάτου κυρίως σε εκπαιδευτικούς.

Ομιλητές θα είναι οι: Γιώργος Τσιναρέλης visiting professor του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Σάββας Παπαπέτρου λέκτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη βιωματική διαχείριση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο και το σπίτι. Ο Ανδρέας Στυλιανού λέκτορας Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα μιλήσει για τα φυσικά και ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών έναντι της βίας και του εκφοβισμού, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για το σχολικό εκφοβισμό και τις ενέργειες των εκπαιδευτικών. Η Αγγελική Ρουμελιώτου κοινωνική λειτουργός Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, επιστημονική Συνεργάτης του προγράμματος "Αριάδνη" θα τοποθετηθεί για το ρόλο της οικογένειας στο σχολικό εκφοβισμό και ο Νίκος Καρτακούλλης καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τον αθλητισμό ως αντίδοτο της βίας και του εκφοβισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στους ενδιαφερόμενους που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας θα δοθεί βεβαίωση

παρακολούθησης. Είναι υποχρεωτικό οι εκπαιδευτικοί που θέλουν βεβαίωση παρακολούθησης να έχουν δηλώσει συμμετοχή έως την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 27210 92022 ή στο fbougas@bougas-school.gr.