Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 16:20

3η θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής μαθητές του Μπούγα 

3η θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής μαθητές του Μπούγα 

Την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής κατέκτησαν οι  “Robofantasy” από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Στην πρώτη θέση του διαγωνισμού ήρθαν τα "Robotakia" (μαθητές από τη Γλυφάδα) και στη δεύτερη θέση οι "TriRoboNauts" (μαθητές από τα Τρίκαλα).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και το 2015 υπήρξε διπλή εκπροσώπηση για την Μεσσηνία στην τελική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού, με 2 ομάδες και πάλι από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, από τις οποίες η μία είχε καταφέρει και τότε να βρεθεί στις 9 καλύτερες.

O 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είχε τίτλο «Ο γαλαξίας μας». Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών "WRO Hellas" οργάνωσε την τελική φάση του διαγωνισμού με σκοπό την βράβευση των καλύτερων κατασκευών. Σε αυτόν συμμετείχαν 49 ομάδες από όλη την χώρα, από τις οποίες 2 ήταν από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Ολες οι ομάδες της τελικής φάσης είχαν προκριθεί από τους περιφερειακούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες σε όλη την χώρα.  

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι ομάδες “Galaxy Wizards” και “Robofantasy” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Οι “Galaxy Wizards” αποτελούνταν από τους: Κωνσταντίνο Βαμβακά, Ντύλαν - Ιάσονα Παπανικολάου, Μαρία Στρατηγοπούλου, Νεφέλη Τασσοπούλου, Μαρήλια Τροχάτου και Σταυρούλα Κουντούρη, ενώ υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο Γιώργος Χριστάκης. Οι “Robofantasy” αποτελούνταν από τους: Νεφέλη Ανυφαντάκη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Δανάη Ζέρβα, Αγγελική Μπεσσή και Νικόλαο Τζουλούφη, ενώ υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο Χαράλαμπος Βασιλαδιώτης. Βασικός συνεργάτης και των δύο ομάδων ήταν ο Κώστας Κοτταρίδης, ο οποίος στήριξε και καθοδήγησε και τις δυο ομάδες σε όλη τους την πορεία.