Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 14:45

Υπογράφουν συμφωνία ΤΕΙ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου 

Υπογράφουν συμφωνία ΤΕΙ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου 

Μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας υπογράφουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, αύριο στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα θα υπογράψουν ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και ο πρόεδρος του ΤΕΙ, καθηγητής Δημήτριος Βελισσαρίου. 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στη Laureate -τον μεγαλύτερο οργανισμό πανεπιστημίων στον κόσμο- και έχει έντονη παρουσία και κύρος στο διεθνή επιστημονικό χώρο, παρουσιάζοντας στη διάρκεια της διαδρομής του σημαντικό έργο με αξιόλογα αποτελέσματα στον τομέα των συνεργασιών, με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας, της Αμερικής και της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας, δίνεται η δυνατότητα στα μέλη ΔΕΠ των δύο ιδρυμάτων να έρθουν σε επαφή, με σκοπό την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών, συνεδρίων αλλά και προγραμμάτων σπουδών προς όφελος τόσο των φοιτητών όσο και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. 

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γουλιάμος σε δηλώσεις του λίγο πριν την άφιξή του στην Καλαμάτα υπογράμμισε πως η συμφωνία "συμβάλλει στη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης με κριτήρια ποιότητας και αριστείας και, συνάμα, στην ώσμωση των δύο ιδρυμάτων με την κοινωνία. Στην εποχή της κρίσης απαντάμε με διακρίσεις. Με έργα και δράσεις που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και ειδοποιό διαφορά στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης της Ευρώπης".