Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 19:01

“Διαχείριση απορριμμάτων - από την ενημέρωση στη δράση” από το ΚΠΕ Καλαμάτας

“Διαχείριση απορριμμάτων - από την ενημέρωση στη δράση” από το ΚΠΕ Καλαμάτας

Εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων - από την ενημέρωση στη δράση» για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας, αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου 5 - 9 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα). 

Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων του Τοπικού Δικτύου «Ρήματα και απορρίμματα: μειώνω - επαναχρησιμοποιώ - ανακυκλώνω», που έχουν ιδρύσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με άλλους δήμους της Μεσσηνίας. 

Γίνεται επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» που θα γίνει πανελλαδικά την εβδομάδα 11 - 17 Απριλίου.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία και τις δράσεις του Τοπικού Δικτύου, καθώς και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μεγάλη ποσότητα και την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων, εστιάζοντας σε τρόπους ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και κυρίως σε προτάσεις μείωσης του όγκου των απορριμμάτων. 

Ομιλητές θα είναι οι: Γεώργιος Παναγόπουλος υπεύθυνος ΚΠΕ, 

Αναστάσιος Ζόμπολας αναπληρωτής υπεύθυνος ΚΠΕ Καλαμάτας, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Καλαμάτας, Δημήτριος Σαρρής υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Π. Ε. Μεσσηνίας, Ιωάννης Σόλαρης υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος χημικός – ΠΕ Περιβάλλοντος - Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης   

Απορριμμάτων και Οχημάτων Δήμου Καλαμάτας, Κοκκωνία Γιαννοπούλου χημικός μηχανικός MSc - προϊσταμένη Τμήματος Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων Δήμου Καλαμάτας, Δήμητρα Μιχαλακοπούλου μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση κατασκευών με ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά.