Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 14:08

Διάκριση του Λυκείου Κυπαρισσίας στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Διάκριση του Λυκείου Κυπαρισσίας στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Λυκείου Κυπαρισσίας στην κατηγορία "Διττοί λόγοι Νέων Ελληνικών για τα λύκεια" και στέφθηκε νικήτρια των πρώτων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο έγιναν στην Καλαμάτα οι Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διοργάνωσε το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, τους σχολικούς συμβούλους Φιλολόγων Μεσσηνίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων  Μεσσηνίας και την Ελληνική Ενωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Η ομάδα του Λυκείου Κυπαρισσίας διαγωνίστηκε στους 3 προκριματικούς γύρους με τα εξής θέματα: "Η χρήση του Facebook πρέπει να απαγορευτεί σε άτομα κάτω των 18 ετών" (η ομάδα κλήθηκε να είναι ο αντίλογος και στα 3 θέματα), "Θέλω να δημιουργηθούν hotspots στην περιοχή μας", "Ο φόβος της τιμωρίας δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες". Προκρίθηκε στον ημιτελικό και στη συνέχεια διαγωνίστηκε με το θέμα "Πρέπει να ανακατευόμαστε στη ζωή των άλλων" (ως λόγος). Αφού νίκησε την αντίπαλη ομάδα, προκρίθηκε στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την ομάδα του Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με θέμα "Οι θετικές επιστήμες είναι πιο σημαντικές από τις ανθρωπιστικές". Η ομάδα κλήθηκε να είναι ο λόγος.

Η ομάδα των διττών λόγων με τους Ευγενία Μελά, Γεώργιο Παναγόπουλο και Ελπίδα Χήναρη, που διαγωνίστηκε ομαδικά,  κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία και στέφθηκε νικήτρια. Επίσης, το σχολείο προκρίθηκε στην πρώτη πεντάδα του αγωνίσματος προτρεπτικού λόγου, στην οποία διαγωνίστηκαν ατομικά οι μαθήτριες Αθανασία Γκούγκλα και Στέλλα Μπίτσικα.