Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 17:48

Μαθητική ομάδα στο πρόγραμμα Ecomobility

Μαθητική ομάδα στο πρόγραμμα Ecomobility

Για 5η συνεχόμενη φορά διακρίθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο πρόγραμμα οικολογικής μετακίνησης Ecomobility, στο οποίο συμμετέχουν τα τελευταία 5 χρόνια. 

Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Θάλεια Ανδριανού, Ελπίδα Μαργέλη, Διονύσιος Μακρής, Κατερίνα Λαδά, Αναστασία Πετροπούλου, Νάνση Βασιλάκη, Μάριος Χριστόπουλος, Κατερίνα Ρεκλείτη, Ιωάννα Τασιοπούλου και συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια Ελένη Λεμπέση. Η εργασία τους τιμήθηκε με 3 διακρίσεις: 3ο Πανελλήνιο Βραβείο Εικαστικής Εκφρασης, 3ο Πανελλήνιο Βραβείο Ηλεκτρονικής Εκφρασης και 6η θέση Εργασίας στη συνολική βαθμολογία για την Οικολογική Μετακίνηση, στα 35 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Με την εργασία τους οι μαθητές προσέγγισαν αρκετά από τα προβλήματα μετακίνησης, αλλά κυρίως την αναγκαιότητα στην αλλαγή συμπεριφοράς στην πόλη. Συνεργάστηκαν με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, πολίτες και επαγγελματίες της πόλη μας.

Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου μαθητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για να γιορτάσουν το κλείσιμο της Εκστρατείας Ecomobility και Free Mobility 2015-16. Την τελετή απονομής των Βραβείων παρακολούθησε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος χαιρέτησε τους μαθητές και τόνισε τη σοβαρότητα των προτάσεών τους και την ανάγκη να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις πόλεις.