Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 20:16

Προγράμματα για μαθητές και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στη Μεγαλόπολη

Προγράμματα για μαθητές και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στη Μεγαλόπολη

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές αλλά και βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας, με ξενάγηση στον Ενημερωτικό Σταθμό - Εργαστήριο Παλαιοντολογίας που βρίσκεται στο Ισιωμα Καρυών, οργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Μεγαλόπολης. 

Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις έχουν την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας παλαιοντολογικών ανασκαφών του Γεωργίου Θεοδώρου, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ενωση Ισιωματαίων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης:

«Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η γνωριμία με τον παλαιοντολογικό πλούτο του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, ο οποίος αποτελεί αντικείμενο μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς "φωτίζει" περιόδους σημαντικών γεωλογικών συμβάντων και περιβαλλοντικών αλλαγών αλλά και αλλαγών του κλίματος. 

Η επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή κ. Γεώργιο  Θεοδώρου, τη συνεργάτιδά του  υποψήφια δρ. MSc. Βασιλική Μητσοπούλου και τη γεωλόγο Διονυσία Λιακοπούλου, οι οποίοι  θα "ταξιδέψουν" το κοινό τους σε ξηρές και θάλασσες του παρελθόντος, όταν ζούσαν προϊστορικά φυτά και ζώα που έφεραν στο φως οι παλαιοντολογικές ανασκαφές. Τα περισσότερα από αυτά τα πρωτογνώρισε ο άνθρωπος όταν ήλθαν στην επιφάνεια από την παλαιοντολογική σκαπάνη».

 

• ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ  

Δευτέρα 23 Μαΐου: ώρες 11.30 π.μ. - 1 μ.μ.

Τρίτη 24 έως και Παρασκευή 27/5: ώρες 9 π.μ. - 1 μ.μ.

 

Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές που θα παρευρεθούν να πραγματοποιήσουν την δική τους «ανασκαφή», να φτιάξουν και να πάρουν μαζί το δικό τους αντίγραφο  απολιθώματος, να προσπαθήσουν να συντηρήσουν μόνοι τους ένα πραγματικό απολίθωμα ή να συμμετάσχουν σε ομαδικό παιγνίδι επιστήμης και μνήμης.

 

• ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Μαΐου: 6-8 μ.μ.  

Σάββατο 28 Μαΐου: 11 π.μ. - 1 μ.μ.

 

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ξενάγηση από την επιστημονική  ομάδα του Πανεπιστημίου στο χώρο του Ενημερωτικού  Σταθμού - Εργαστηρίου Παλαιοντολογίας, γνωριμία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αναπαράσταση ανασκαφής, κατασκευή αντίγραφου παλαιοντολογικού απολιθώματος κ.λπ.

Για την αρτιότερη διοργάνωση του σεμιναρίου, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στη Βασιλική Μητσοπούλου (6978-048560) ή στην Ευαγγελία Μπάρλα (2791360273). E-mail: vivanta45@gmail.com - fax: 27910 24542. 

 

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.