Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 18:07

Την Παρασκευή οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων 

Την Παρασκευή οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων 

Αύριο Πέμπτη, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σε συνέντευξη Τύπου θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου μία ημέρα μετά, την Παρασκευή, να αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε στα λύκεια το υπουργείο Παιδείας, θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε όλα τα σχολεία καθώς και στον ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Οπως κάθε χρόνο επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι πιθανόν να υπάρχουν καθυστερήσεις σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές.

Οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναμένεται να ακολουθήσουν φέτος διπλή κατεύθυνση. Το νέο σύστημα, με λιγότερα μαθήματα και λιγότερη ύλη, και χωρίς το «μπόνους» της προφορικής βαθμολογίας θα οδηγήσει σε δύο αντίθετες πορείες στις βάσεις εισαγωγής. Οπως κρίνουν οι ειδικοί, θα πέσουν οι βάσεις στα Παιδαγωγικά και στις Οικονομικές Σχολές, αλλά αντίθετα θα ανέβουν στις Θεωρητικές Σχολές, καθώς τα κατανοητά θέματα θα οδηγήσουν σε συσσώρευση κυρίως μεσαίων βαθμολογιών αλλά και αριστούχων.