Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 19:45

Αναμονή αποτελεσμάτων για λύματα στον Αρι

Αναμονή αποτελεσμάτων για λύματα στον Αρι

Δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα για τα δείγματα που πήρε η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας από τον ποταμό Αρι, εξετάζοντας να βρει αν υπάρχουν λύματα και τι είδους.

Αυτό μας επεσήμανε η Βασιλική Αντωνοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος Υγιεινής στη Διεύθυνση Υγείας.

«Πήραμε δείγματα από τον Αρι κοντά στις εκβολές του. Δεν έχουν εξεταστεί, δεν έχουμε πάρει ακόμα τις απαντήσεις από το εργαστήριο στην Αθήνα. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος», παρατήρησε η κ. Αντωνοπούλου.

Μας ενημέρωσε ότι θα πάρουν και άλλα δείγματα αυτές τις μέρες και σημείωσε πως «οπτικά, μακροσκοπικά, δεν ήταν μαύρα τα νερά και δε διαπιστώθηκε δυσοσμία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας για τις καταγγελίες που έχουν γίνει, είπε ότι «υπάρχουν υπόνοιες για λύματα από βυτιοφορείς και έχουμε ζητήσει την αστυνόμευση της περιοχής και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όταν βλέπει κάποιο ύποπτο όχημα να ειδοποιεί». 

Παρατήρησε πως «μέχρι τώρα δεν έχουμε επιβεβαιώσει τέτοια περίπτωση, με τον εντοπισμό κάποιου αυτοκινήτου να αδειάζει παράνομα. Σε παλιότερες αυτοψίες στις γράνες Κασκούτη και Μουτελάκη είχαμε βρει επιβάρυνση από αστικά λύματα. Δε διαπιστώθηκε, όμως, σημειακή πηγή ρύπανσης».

Για το ζήτημα της λυματολάσπης η κ. Αντωνοπούλου απάντησε ότι «υπερχείλιση λυματολάσπης από το βιολογικό επιφανειακά δε φαίνεται, δεν έχει διαπιστωθεί. Υπόγεια δεν μπορούμε να ξέρουμε».

Γ.Σ.