Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 15:49

Από τη θάλασσα στην κορυφή του Ταϋγέτου με τον ΕΟΣ Καλαμάτας

Από τη θάλασσα στην κορυφή του Ταϋγέτου με τον ΕΟΣ Καλαμάτας

 

«Η απόλυτη πρόκληση» είναι, σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές, η ανάβαση που προγραμματίζει αυτή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Πρόκειται για μια ανάβαση με αφετηρία τη θάλασσα και τέρμα την... κορυφή του Ταϋγέτου, η οποία γίνεται «πρώτη φορά από το σύλλογό μας και, απ' όσο γνωρίζουμε, για πρώτη φορά στην ορειβατική ιστορία του βουνού», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με αφετηρία το 0 και προορισμό τα 2.407 μέτρα, το ψηλότερο σημείο όπου μπορεί να σταθεί κάποιος σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, η ανάβαση αυτή θα είναι υπερδεκάωρης διάρκειας και μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων. Στόχο έχει μέσα σε μία ημέρα να καλυφθεί η μέγιστη δυνατή υψομετρική διαφορά από τη θάλασσα της Καρδαμύλης ως την κορυφή Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΣ Καλαμάτας, «η συγκεκριμένη ανάβαση διασχίζει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και όμορφα μέρη του μεσσηνιακού Ταϋγέτου, περνώντας από όμορφους οικισμούς και ιστορικά μνημεία, εντυπωσιακά φαράγγια, δάση, διάσελα και κορυφογραμμές». 

Ο σύλλογος επισημαίνει ακόμη ότι βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η άριστη φυσική κατάσταση και ορειβατική εμπειρία. Οι ώρες πορείας είναι πάνω από 12 και ο βαθμός δυσκολίας 4.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 το πρωί της Κυριακής (αυστηρά) από τα γραφεία του ΕΟΣ. Η κατάβαση από την κορυφή θα γίνει στο δάσος της Βασιλικής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθύνεται στα γραφεία του συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9, τηλ. 27210 97733) ή στα κινητά 6977-716580 και 6944-574797.