Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 08:17

Αγανάκτηση κατοίκων για τη χωματερή στις Ράχες Τριφυλίας

Αγανάκτηση κατοίκων για τη χωματερή στις Ράχες Τριφυλίας

 

 

Αγανακτισμένοι και έτοιμοι να αντιδράσουν είναι οι κάτοικοι των Ραχών, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη μοναδική χωματερή του Δήμου Τριφυλίας, στη θέση “Αλιμάκι”.

Το χωριό τους είναι το πιο κοντινό στη χωματερή και εκτός των άλλων από εκεί περνούν καθημερινά όλα τα απορριμματοφόρα του δήμου για να πάνε στον σκουπιδότοπο. 

Χθες κάτοικοι του χωριού μαζί με δημοτικούς συμβούλους πήγαν στην χωματερή και όπως μας ανέφεραν, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ενώ η ανοχή και η υπομονή τους έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Οπως μας επισήμανε ο Γιάννης Κατσαργύρης κάτοικος της περιοχής και πρώην δημοτικός σύμβουλος, η χωματερή που υπήρχε εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να αποκαθίσταται από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το σχετικό έργο, ακριβώς δίπλα όμως έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος όπου πλέον αδειάζουν όλα τα σκουπίδια του δήμου. Τόνισε ότι μετά από ενημέρωση που είχαν από τον εργολάβο, τους είπε ότι το έργο που έχει αναλάβει είναι να αποκαταστήσει τη χωματερή που υπήρχε στην περιοχή, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 1,5 μήνα, ενώ για τον διπλανό χώρο δεν έχει καμία ευθύνη και ούτε έχει αναλάβει κάποιο έργο για εκεί. Ο κ. Κατσαργύρης υπογράμμισε επίσης πως από τον Αύγουστο είχε ζητηθεί από τους κατοίκους να κάνουν υπομονή 2 μήνες για να δουν τι θα γίνει με το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, όμως ο χρόνος αυτός πέρασε και με το παραπάνω και τώρα βλέπουν δίπλα να υπάρχει άλλη χωματερή, η οποία μαζεύει το σύνολο των σκουπιδιών όλου του δήμου, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη διαχείριση των σκουπιδιών ή για την αποκατάσταση του χώρου. Επισήμανε ότι όλο το χωριό είναι ανάστατο και αγανακτισμένο και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέσουν το ζήτημα, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να ζητήσουν να βρεθεί λύση.

Κ.Μπ.