Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 11:03

“Ξαναχτύπησε” το ΠΑΚΟΕ για τα νερά κολύμβησης 

“Ξαναχτύπησε” το ΠΑΚΟΕ για τα νερά κολύμβησης 

Επανήλθε και φέτος το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) με τις δειγματοληψίες που διενεργεί σχετικά με την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου -όπου, σύμφωνα με τις μετρήσεις του, 3 από τα συνολικά 15 σημεία που έλεγξε κρίνονται ως ακατάλληλα για κολύμβηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που το εν λόγω Κέντρο έδωσε στη δημοσιότητα τα δείγματα που έλαβαν οι συνεργάτες του, στις 28 του περασμένου Ιουνίου, μεταφέρθηκαν “σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις”.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι “μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία, αρκετά μακριά από την ακτή”.

Η έρευνα που διενεργεί το ΠΑΚΟΕ, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι και πέρυσι τα αποτελέσματα των ανάλογων ελέγχων που είχε διενεργήσει το Κέντρο είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, από διάφορους δήμους, αλλά και από την Πολιτεία, καθώς είχαν εκφραστεί αμφισβητήσεις σχετικά με τη μεθοδολογία που ακολουθείται στις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ.