Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 21:26

Κάλεσμα για καθαρισμό της παραλίας στον προλιμένα της Καλαμάτας

Κάλεσμα για καθαρισμό της παραλίας στον προλιμένα της Καλαμάτας

Στον καθαρισμό της παραλίας στον προλιμένα, μας προτρέπει να συμμετέχουμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, μαζί με φορείς και εθελοντές, την Πέμπτη στις 9 το πρωί. Το ραντεβού έχει δοθεί στο ύψος του υποκαταστήματος της Alpha Bank, στην οδό Ναυαρίνου.  

Η περιβαλλοντική αυτή δράση του Λιμεναρχείου διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Helmepa, του καλοκαιρινού Camp Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας και του Summer Camp του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου. Στον καθαρισμό μάλιστα θα συμμετέχουν και τα παιδιά από τις αθλητικές κατασκηνώσεις των συνεργαζόμενων φορέων. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, στον προλιμένα θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο της Helmepa και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, σχετικά με θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Στόχος της εθελοντικής δράσης -όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση-, είναι «να αναδειχθεί ο υψηλός βαθμός ευαισθητοποίησης των πολιτών και η περαιτέρω ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης».