Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 09:34

Μεσσηνία: 10.204 ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας (βίντεο)

Μεσσηνία: 10.204 ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας (βίντεο)

 

Πάνω από 10.200 ενστάσεις -10.204 για την ακρίβεια- είχαν υποβληθεί μέχρι και χθες στη Μεσσηνία για τους δασικούς χάρτες, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου λήγει η τελευταία παράταση για την υποβολή ενστάσεων.

Ο αρμόδιος δασολόγος για τους δασικούς χάρτες στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας Τάκης Αγγελόπουλος δήλωσε στην “Ε” πως δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση και ότι το σύστημα θα κλείσει στις 7 του επόμενου μήνα. Θα γίνουν, δηλαδή, δεκτές οι ενστάσεις (αντιρρήσεις) για τις οποίες το αντίστοιχο παράβολο θα έχει πληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο κ. Αγγελόπουλος μας ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ήταν μειωμένη η προσέλευση του κόσμου στην υπηρεσία για ενστάσεις ή και για αιτήματα εξαγοράς γης. Ο αρμόδιος διευθυντής κάλεσε τους ενδιαφερόμενους πολίτες, παραγωγούς και ιδιοκτήτες, να μην πάνε στη Διεύθυνση Δασών τις 2 - 3 τελευταίες ημέρες της προθεσμίας, για να μην ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι, καθώς οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Παρατήρησε ότι οι ενστάσεις είναι ποικίλες και πως οι περισσότερες αφορούν τις εκτάσεις ΔΑ, που εμφανίζονταν δασικές το 1944 και τώρα φαίνονται αγροτικές. Και διευκρίνισε ότι το τοπογραφικό διάγραμμα είναι απαραίτητο, κυρίως για την κατάθεση αιτημάτων εξαγοράς.

Γ.Σ.