Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 17:16

Μάχη με τα χιόνια στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Η κατάσταση στο Δήμο Οιχαλίας, που επλήγη από έντονη χιονόπτωση στο 50% της έκτασής του από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το Σάββατο, έχει ομαλοποιηθεί σημαντικά, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο.

Οπως ενημερώνει ο δήμος, “η έντονη χιονόπτωση ήταν πρωτόγνωρη και έπληξε το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Είρας, καθώς και μέρος των τοπικών κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Ανδανίας και Δωρίου, το σύνολο δηλαδή του ορεινού όγκου του Δήμου Οιχαλίας (18 τοπικές κοινότητες και 8 συνοικισμούς). Η προσπάθεια που έγινε για αποκατάσταση των συνεπειών από την χιονόπτωση ήταν μεγάλη. Ο δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρησιμοποίησε 8 συνεργεία με μηχανήματα, καθώς και μηχανήματα ιδιωτών επί τριήμερο για την αποκατάσταση των κεντρικών δρόμων και των δρόμων εντός των τοπικών κοινοτήτων”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως “αποκαταστάθηκε η διάβαση σε στάνες, διότι η περιοχή είναι κτηνοτροφική στο σύνολό της, εκτός από 2 περιπτώσεις που ήταν αρκετά δύσκολες και χρειάστηκε επιπλέον προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στους κτηνοτρόφους". Τονίζεται ακόμη ότι η προχθεσινή αλλά και η χθεσινή μέρα αφιερώθηκαν σε αποκαταστάσεις της πρόσβασης σε στάνες και στη ρίψη άλατος σε περιοχές όπου οι δρόμοι ήταν παγωμένοι.

Ο Δήμος Οιχαλίας παρατηρεί ότι “σήμερα (χθες) είμαστε σε θέση να πούμε ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σημαντικά. Επίσης, υπήρξε διακοπή ρεύματος στην Δημοτική Ενότητα Δωρίου, λόγω της κακοκαιρίας, όπου αποκαταστάθηκε άμεσα με παρέμβαση του δήμου, αλλά και στη Δ.Ε. Είρας και συγκεκριμένα στο συνοικισμό Μαρίνα που χρειάστηκε συνεργασία μεταξύ δήμου και ΔΕΗ για την αποκατάστασή της, για την προστασία της υγείας και της ακεραιότητας των κατοίκων που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”.

Τέλος, ο δήμος ευχαριστεί “τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά και τους κατοίκους για την υπομονή και συνεργασία τους”.