Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 20:18

Περιβαλλοντική εκδήλωση τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Περιβαλλοντική εκδήλωση τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

 Περιβαλλοντική εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας και της “Φάρις” πραγματοποιείται μεθαύριο Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, στην παραλία απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Ναυαρίνου.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
α) Καθαρισμό παραλίας και ενημέρωση για την προστασία των ακτών από τους εκπαιδευτικούς περιβαλλοντολόγους των ΚΔΑΠ. Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά των ΚΔΑΠ, χωρισμένοι σε ομάδες, θα προχωρήσουν σε καθαρισμό των ακτών, προκειμένου μέσα από τη βιωματική αυτή δραστηριότητα να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί περιβαλλοντολόγοι των ΚΔΑΠ θα ενημερώσουν το κοινό για την προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσα από ποικίλες δράσεις.
β) Βeach party. Μουσική, χορός, παιχνίδια και εκπλήξεις θα περιμένουν τα παιδιά. Στα παιδιά των ΚΔΑΠ θα μοιραστούν παγωτά, ενώ θα υπάρχουν και δροσερά νεράκια για όλους. Τα παιδιά θα αποχαιρετίσουν την όμορφη χρονιά που πέρασαν στα ΚΔΑΠ, αφήνοντας ιπτάμενα φαναράκια.
Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Διάπλαση Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε., με την παροχή ενός ασθενοφόρου και δύο διασωστών, και τη ναυαγοσωστική κάλυψη η εταιρεία “Aquarescue-Μιχαλιός” με δύο ναυαγοσώστες.

 

 


NEWSLETTER