Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 10:17

Σε εξέλιξη καθαρισμοί δρόμων και παραλιών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Σε εξέλιξη καθαρισμοί δρόμων και παραλιών στη Μεσσηνία

Καθαρισμούς και συντηρήσεις σε δασικούς, εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, καθώς επίσης σε παραλίες και στην κάτω ζώνη ΓΟΕΒ Παμίσου, πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου:
- Στο δασικό δίκτυο: Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού - συντήρησης με μηχανήματα της Π.Ε. για λόγους αντιπυρικής προστασίας. Εχουν ολοκληρωθεί οι συντηρήσεις στην ευρύτερη περιοχή Παλαιόκαστρου, Κεφαλόβρυσου, Κουτήφαρη, Πουλιτσίου, Περδικόβρυσης και Λατζουνάτου. Επίσης, στην περιοχή του Ταϋγέτου σε συνεργασία με μηχάνημα του Δήμου Δυτικής Μάνης συντηρείται ο δρόμος από Κέντρο έως πηγές Ριντόμου. Ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο περιλαμβάνει συντηρήσεις οδών στις περιοχές των Κοινοτήτων Βούταινας, Κορομηλιάς, Μαγγανιακού και Καλογερέσι.
- Στο επαρχιακό - εθνικό δίκτυο: Οσον αφορά τους καθαρισμούς βλάστησης και την κοπή κλαδιών, καθώς και τους καθαρισμούς τάφρων απορροής και πρανών με συνεργεία της Π.Ε., ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες οι παρεμβάσεις στην 8η επαρχιακή οδό, Μεσσήνη -Αβραμιού - Στρέφι - Διόδια - Αριστομένης - Κεφαλόβρυσο και σε τμήμα της 3ης επαρχιακής, Τρίοδος - Μάνεση - Διόδια. Ο προγραμματισμός για την επόμενη εβδομάδα είναι να συνεχιστούν οι αντίστοιχες εργασίες στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Χώρα - Ρωμανός - Γιάλοβα - Πύλος - Μεθώνη, στην 13η επαρχιακή Μεθώνη - Κορώνη και σε τμήμα της 9ης επαρχιακής Κορώνη - Βουνάρια. Ο ανωτέρω προγραμματισμός θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου - Νέστορος, ο οποίος θα διαθέσει και δικά του μηχανήματα.
- Σε παραλίες: Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των ακτών στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, συνεχίζονται οι αντίστοιχες εργασίες στην παραλία Αγίου Νικολάου Μπούκας, και στη συνέχεια στην παραλίες Ανάληψης και Βελίκας. Ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα είναι ο καθαρισμός παραλιών στο Δήμο Πύλου - Νέστορος.
- Στην κάτω ζώνη ΓΟΕΒ Παμίσου: Επίσης, στο πλαίσιο διευκόλυνσης της πρωτογενούς παραγωγής προγραμματίζεται άμεσα η συντήρηση και ο καθαρισμός των οδών της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου και η απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής κατά μήκος της τάφρου Μουτελάκη. Τα υλικά αυτά έχουν παραμείνει στις όχθες για αρκετά χρόνια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και τη διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών.
Στόχος των παρεμβάσεων της Π.Ε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η ασφαλής διέλευση των οχημάτων, η αντιπυρική προστασία των περιοχών παρέμβασης, η εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας.


NEWSLETTER