Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 18:18

Διαμαρτυρία καλλιεργητών στον Μπουρνιά για το νερό

Διαμαρτυρία καλλιεργητών στον Μπουρνιά για το νερό

 

Ομάδα καλλιεργητών στον Μπουρνιά Καλαμάτας συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την αλατότητα, που εξακολουθεί να υπάρχει στο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ Παμίσου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η ομάδα ζητεί από τον ΓΟΕΒ τη διενέργεια ΕΔΕ για τους λόγους που δεν φτάνει καθημερινά κατάλληλο νερό μέχρι και το τέλος του δικτύου του οργανισμού και δηλώνει πως επιφυλάσσεται “για τυχόν δόλο, βαριά αμέλεια, καθώς και για παράβαση καθήκοντος του υπευθύνου του ΓΟΕΒ”.

Ειδικότερα, η ομάδα καλλιεργητών στον Μπουρνιά Καλαμάτας σημειώνει στη διαμαρτυρία της προς τον ΓΟΕΒ:

“Το νερό στο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ Παμίσου έχει πρόβλημα αλατότητας από την εισροή νερού αλμυρού από τον ποταμό Άρι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η πόρτα που υπάρχει δεν είναι στεγανή. Αιτηθήκαμε προς το ΓΟΕΒ Παμίσου ν' αποστείλει προς εμάς και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου βίντεο με ολόκληρη τη διαδικασία του επόμενου ελέγχου τους για την καταλληλότητα του νερού, διότι προφασίστηκαν ότι το νερό είναι δήθεν καλό και όχι αλμυρό, αλλά δεν το έπραξαν.

Αιτηθήκαμε κατ' επανάληψη την παροχή επαρκούς αρδευτικού νερού από τον ΓΟΕΒ Παμίσου στο αρδευτικό του κανάλι στον συνοικισμό Μπουρνιά Καλαμάτας μέχρι και το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου, όπου αυτό εκβάλει στον ποταμό Άρι, προκειμένου ν' αποφεύγεται η εισροή του αλατισμένου νερού. Επίσης δεν το έπραξαν.

Αιτούμαστε τη διενέργεια ΕΔΕ για τους λόγους που δεν φτάνει καθημερινά κατάλληλο νερό μέχρι και το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου στο σημείο το οποίο αυτό εκβάλει στον ποταμό Άρι, προκειμένου να μπορούμε ν' αρδεύσουμε τις καλλιέργειες μας και να μας ενημερώσετε στην παρούσα διεύθυνση για τ' αποτελέσματα της.

Επιφυλασσόμαστε για τυχόν δόλο, βαριά αμέλεια, καθώς και για παράβαση καθήκοντος του υπευθύνου του ΓΟΕΒ Παμίσου”.