Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 18:20

Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας: Εκστρατεία καθαρισμού του οδικού δικτύου

Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας: Εκστρατεία καθαρισμού του οδικού δικτύου

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας διοργανώνει εκστρατεία καθαρισμού του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας στις 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού (World Cleanup Day 2024). Οπως αναφέρεται, η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την αυξανόμενη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή, όπου το οδικό δίκτυο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με χιλιάδες αφίσες σε κολόνες και δέντρα, πλαστικά μπουκάλια, κύπελλα καφέ, κουτάκια αλουμινίου και σακούλες να ρυπαίνουν το τοπίο.

Η εκστρατεία, που έχει αναγνωριστεί και ενταχθεί στο διεθνές πρόγραμμα του Let's Do It World, στοχεύει στη δημιουργία μιας κληρονομιάς περιβαλλοντικής ευθύνης για τις επόμενες γενιές. Το Ινστιτούτο καλεί τους εκπροσώπους συλλόγων, κοινοτήτων και εθελοντικών ομάδων να συμμετάσχουν ενεργά, δηλώνοντας το τμήμα του οδικού δικτύου που επιθυμούν να καθαρίσουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να καταγράψουν την περιοχή που θα αναλάβουν, επικοινωνώντας τηλεφωνικά.

Πριν από την ημέρα του καθαρισμού, θα ανακοινωθούν οι φορείς που συμμετέχουν και τα σημεία συνάντησης για τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν. Επιπλέον, το Ινστιτούτο απευθύνει κάλεσμα για συνεργασία και βοήθεια στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μεσσηνίας ώστε, αν είναι εφικτό, να διατεθούν στις εθελοντικές ομάδες καθαρισμού πλαστικοί σάκοι περισυλλογής απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης και παράλληλα, τα αιρετά όργανα να συμμετέχουν στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού.