Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 19:15

«Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» - Ο απολογισμός του καθαρισμού στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

«Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» - Ο απολογισμός του καθαρισμού στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

Εθελοντικός καθαρισμός στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας (Παραλία Κορδία) πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος της Karabinis Medical S.A. «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, προσελκύοντας περίπου 20 άτομα, τα οποία βοήθησαν ώστε να συλλεχτούν τουλάχιστον 15 μεγάλες σακούλες.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάδειξη της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.

Μιλώντας στην “Ε” η brand manager Ελένη Τυροδήμου, ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια του καθαρισμού συλλέχτηκαν πολλά πλαστικά είδη, κουτιά, χαρτιά, φελιζόλ, ακόμα και ένα… μαξιλάρι. Η ίδια ενημέρωσε πως η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα κάνει τη διαλογή και θα ανακοινωθούν ακριβώς τα αποτελέσματα, υπενθυμίζοντας πως αντίστοιχος καθαρισμός κατά το παρελθόν είχε γίνει στην Ανατολική Παραλία της πόλης. «Η Καλαμάτα επιλέχτηκε αυτή την εποχή, θεωρώντας πως επειδή είχε προηγηθεί το καλοκαίρι θα βρίσκαμε πεταμένα απορρίμματα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η δράση εστίασε στην Καλαμάτα κατόπιν επικοινωνίας με τον ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ αλλά και ευρύτερης έρευνας, προκύπτοντας πως η περιοχή χρήζει καθαριότητας. «Μέσα από δράσεις σαν αυτές θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, φροντίζοντας για έναν πιο καθαρό πλανήτη» συμπλήρωσε.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της δράσης: «Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού αυτού προγράμματος, εφοδιάζουμε τα φαρμακεία της χώρας με ειδικούς κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών συμπληρωμάτων διατροφής, μετατρέποντάς τα σε σημεία εξιδεικευμένης ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, με το 1% του κύκλου εργασιών των συμπληρωμάτων διατροφής SON πραγματοποιούμε καθαρισμούς επιβαρυμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία αναλαμβάνει την αποκομιδή και την διαλογή των υλικών, οδηγώντας τα μέσω ενός κυκλικού οικονομικού συστήματος στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους, ελαχιστοποιώντας τις εισροές νέων πρώτων υλών και τη δημιουργία αποβλήτων, ρύπανσης και εκπομπών άνθρακα. Από το 2021, μέχρι και σήμερα, η Karabinis Medical έχει συλλέξει περίπου ενάμιση (1,5) τόνο απορριμμάτων από επιβαρυμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα».