Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 20:38

Πάνω από 300 κιλά απορριμμάτων απομανρύνθηκαν από τον βυθό του Μαράθου

Πάνω από 300 κιλά απορριμμάτων απομανρύνθηκαν από τον βυθό του Μαράθου

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της Μεσσηνίας, το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανέλαβε πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της παραλίας της Μαραθόπολης. Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν πάνω από 300 κιλά απορριμμάτων από την περιοχή, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση υποστηρίχθηκε από εθελοντές και κατοίκους του χωριού, σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο Aqua Divers Club.

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη δράση ήταν μια πρωτοβουλία του Mandarin Oriental, Costa Navarino την οποία υλοποίησε σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο της Costa Navarino, Aqua Divers Club, 5* IDC PADI Center, “υιοθετώντας" το μονοπάτι της Μαραθόπολης (Marathos Path-MOCNA Clean Up), στο πλαίσιο του προγράμματος Adopt the Blue του μη κερδοσκοπικού οργανισμού PADI Aware. Το πρόγραμμα Adopt the Blue παρέχει πολλαπλούς τρόπους για τους λάτρεις της θάλασσας και του περιβάλλοντος, ώστε να εμπλακούν ενεργά στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, που κράτησε περίπου 4 ώρες και συμμετείχαν 18 άτομα, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, αλουμινένιων τενεκεδιών, καπακιών, καλαμακιών, ποτηριών καφέ, δίχτυα και σχοινιά, καθώς και μεγάλες ποσότητες φελιζόλ και σωλήνων ποτίσματος. Ανάμεσα στα "ευρήματα" περιλαμβάνονταν ένα κάθισμα αυτοκινήτου, ένας προφυλακτήρας, μια πόρτα αυτοκινήτου, ένα κουπί βάρκας και αρκετά παπούτσια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καφέ και γλυκίσματα, που προσφέρθηκαν με χαρά στους εθελοντές από το Artina Hotel.

Περισσότερα για το Mandarin Oriental, Costa Navarino

Σε μια καταπράσινη τοποθεσία στην πλαγιά του Navarino Bay, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου, ένα από τα πιο παρθένα και συναρπαστικά τοπία της Μεσογείου, το Mandarin Oriental, Costa Navarino συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα, τις θρυλικές υπηρεσίες και την ελληνική φιλοξενία. Το Resort, που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους με ελιές, προσφέρει 99 κομψά διακοσμημένες σουίτες και βίλες, καθεμία με εξαιρετική θέα και άνετους χώρους. Με έναν απρόσκοπτο συνδυασμό μοντέρνας διακόσμησης χειροποίητων στοιχείων, όλες οι σουίτες διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι, ενώ οι βίλες ιδιωτικές πισίνες. Με επτά εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, που συμπληρώνονται από ένα γεμάτο ενέργεια beach club και world-class Spa & Fitness εγκαταστάσεις, το Resort περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό γήπεδο γκολφ 18 οπών και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που εξασφαλίζουν μια αξέχαστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.