Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2024 15:08

Τα “Γεράκια” εξόρμησαν σε Πουλίτσι και Ζαπάντι

Τα “Γεράκια” εξόρμησαν σε Πουλίτσι και Ζαπάντι

 

Την εμπειρία της περιήγησης στο καταφύγιο άγριας ζωής Τούμπα είχαν όσοι συμμετείχαν στην πεζοπορική εξόρμηση που διοργάνωσαν τα Γεράκια την Κυριακή 29/9.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι περιηγητές έδωσαν ζωή στα χωριά που περιλάμβανε η εξόρμηση. Με σημείο εκκίνησης το γραφικό και πανέμορφο Πουλίτσι, ξεκίνησε η διάσχιση μέσα από μια ήπια διαδρομή με πολλές εναλλαγές στο φυσικό ανάγλυφο, που εντυπωσιάζουν και ανακουφίζουν.

Σύμμαχος στην περιπέτεια ήταν το σκιερό δάσος στο Ζαπάντι, όπου και κατέληξε η ομάδα των περιηγητών. Εκεί προσφέρθηκαν εδέσματα και κεράσματα από τον πρόεδρο του Αριστομένη, Κώστα Γκάργκουλα, τον Γιάννη και την Ηλέκτρα Μπελεχρή, καθώς και από κατοίκους της γειτονικής Χορεύτρας.

«Η φυσική ομορφιά, η βιωματική εμπειρία, το φροντισμένο Πουλίτσι και το θρυλικό Ζαπάντι, καθώς και η φιλοξενία των κατοίκων και των προέδρων των χωριών και των συλλόγων, αποτελούν το πρόσημο για την προσπάθεια αναγέννησης της υπαίθρου στην περιοχή», αναφέρεται. Η δράση της ομάδας συντονίστηκε από τον Γιώργο Σταθόπουλο, τον Σταύρο Τουφεξή και τον Γιάννη Λάσκαρη.