Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 10:46

Σύλλογοι καθαρίζουν το λιμάνι της Καλαμάτας

Σύλλογοι καθαρίζουν το λιμάνι της Καλαμάτας

Σύλλογοι ψαράδων και ναυταθλητικοί, σχολές καταδύσεων και άλλοι φορείς της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, πρόκειται να μετάσχουν στον αυριανό καθαρισμό του λιμανιού της Καλαμάτας, του βυθού αλλά και της παραλίας, στο πλαίσιο της εθελοντική δράσης "Let's do it Greece".

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής ενημέρωσε ότι το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί, στην αρχή του "χιλιόμετρου", και κάλεσε όποιον συμπολίτη μας θέλει να βοηθήσει, να δώσει το "παρών".

Η Ινα Πολιτοπούλου από το "Messinia Sailing" είπε πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με χαρά μας, για να συμβάλουμε στον καθαρισμό του λιμανιού».

Η Ανθούσα Ενγκελ από τη σχολή "Kalamata Dive Center" δήλωσε ότι «θα βοηθήσουμε κι εμείς για να καθαρίσουμε τη θάλασσα και τις παραλίες μας».

Ο Δημήτρης Εξαρχουλέας από τη σχολή Dive Code, σχολίασε πως «καθαρίζουμε την αυλή μας - γιατί η θάλασσα είναι το σπίτι μας και η αυλή μας. Το πιο σημαντικό θα ήταν να μη χρειάζεται να καθαρίζουμε τη θάλασσα».

Ο Γιάννης Μαούνος από τους επαγγελματίες αλιείς είπε ότι «είμαστε στο λιμάνι χειμώνα - καλοκαίρι και θα είμαστε δίπλα στο Λιμενικό Ταμείο σε ό,τι χρειαστεί».

Ο Χρήστος Κεής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που θα έχει την υγειονομική κάλυψη της δράσης, ευχήθηκε να γίνονται παρόμοιες δράσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Γ.Σ.