Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 14:59

Στρατηγική συμμαχία της "Διάπλασης" για ιατρικό τουρισμό 

Στρατηγική συμμαχία της "Διάπλασης" για ιατρικό τουρισμό 

 

Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία στον τομέα του ιατρικού τουρισμού -και όχι μόνο- ξεκινά μεταξύ του Κέντρου Αποκατάστασης "Διάπλαση" στην Καλαμάτα και του ιδιωτικού θεραπευτήριου "Metropolitan", που εδρεύει στην Αθήνα. Η σύμπραξη αυτή στοχεύει πέρα από την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους αλλοδαπούς τουρίστες, και στο να μπει η Καλαμάτα και η Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας - μια παγκόσμια αγορά στην οποία διακινούνται σήμερα 1,4 τρισ. ευρώ.

Επιπλέον στα σχέδια της "Διάπλασης" και του "Metropolitan" είναι η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων στο Κέντρο Αποκατάστασης, με ειδικότητες ιατρών που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας, αλλά και η έκδοση της πελοποννησιακής κάρτας υγείας "Metropolitan".

Η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας έγινε χθες με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της "Διάπλασης", ορθοπεδικός χειρουργός Βασίλης Τζωρτζάκης, ο ιατρός Παναγιώτης Λούσκος, υπεύθυνος Τμήματος Ασθενών "Metropolitan" και ο διοικητικός διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης Νεκτάριος Γιαννόπουλος. 

Ο Β. Τζωρτζάκης σημείωσε ότι ήδη η "Διάπλαση" στα 5,5 χρόνια λειτουργίας της έχει περιθάλψει 6.000 ασθενείς από όλη την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και το εξωτερικό - και τώρα ξεκινά «μια κάθετη συνεργασία με το νοσοκομείο "Metropolitan", το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει πάρει πιστοποίηση από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Υπηρεσιών ιατρικού Τουρισμού TEMOS, για εξαιρετικές υπηρεσίες στον τομέα ιατρικού τουρισμού και το πέμπτο στον κόσμο». 

Ο Π. Λούσκος τόνισε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής «αναβαθμίζεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον τοπικό πληθυσμό και τους αλλοδαπούς επισκέπτες της περιοχής». Αναφερόμενος στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών υγείας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «200.000 Μοσχοβίτες αγοράζουν υπηρεσίες Υγείας στο εξωτερικό· μιλάμε για περίπου 50 με 60 δις ευρώ τα οποία διακινούνται αυτή τη στιγμή - η όλη αγορά των ιατρικών υπηρεσιών είναι σήμερα περίπου 1,4 τρισ., αυτά τα χρήματα διακινούνται στην παγκόσμια αγορά παροχής ιατρικών υπηρεσιών». Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα και η περιοχή ειδικότερα έχει τη δυνατότητα να μπει ανταγωνιστικά σε αυτή την αγορά. 

Οσον αφορά τις προσδοκίες που υπάρχουν από τη σύμπραξη "Διάπλασης" - "Metropolitan", ο ίδιος ανέφερε ότι θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Εθεσε δε ως πρωταρχικό στόχο την συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής και τον επίσημο φορέα που τους εκπροσωπεί, ώστε «να παρέχουμε δευτεροβάθμια κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών μέσα από τα ασφαλιστικά συμβόλαια που ο καθένας κλείνει με ένα τουριστικό πακέτο και να υπάρχει πλήρης κάλυψη στους αλλοδαπούς τουρίστες». Ετσι, πρόσθεσε, «μπορούμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο»

Τέλος, αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών, όσο και οικονομικά οφέλη - καθώς θα επιδιώξουν συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, προκειμένου «να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικές ειδικότητες στα νοσοκομεία, οργανώνοντας εξωτερικά ιατρεία», αλλά και εκδίδοντας «την πελοποννησιακή κάρτα Υγείας "Metropolitan", με διάφορα προνόμια για τα μέλη της». 

Ο Ν. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία ενός πλαισίου παροχής υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Ν.Κ.