Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 14:24

180 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στη Μεσσήνη

180 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στη Μεσσήνη

Μεγάλη απήχηση είχε στο κοινό η ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου από εξειδικευμένους επιστήμονες στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης. Νησιώτες και κόσμος από την ευρύτερη περιοχή παρακολούθησαν την εκδήλωση και άκουσαν για τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και τη διατροφή.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα", σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης και την κοινωφελή του επιχείρηση ΚΕΑΔΗΜ. Το πρωί της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου προηγήθηκαν οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, σε πάνω από 180 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών στην απογευματινή εκδήλωση του Σαββάτου αποτελείτο από τους Σταυρούλα Δερδελάκου χειρουργό ορθοπαιδικό και τον Νίκο Ξαρχάκο αντιδήμαρχο Μεσσήνης. Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος. Οι εξειδικευμένοι γιατροί εξήγησαν αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση και ποιους αφορά, μίλησαν για τις μεθόδους εξέτασης και την πρόληψη, καθώς και για τους τρόπουςνα ανιχνευθεί και να θεραπευτεί η οστεοπόρωση.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Λιόντου υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα".