Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 14:57

Διήμερη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης στο Μελιγαλά

Διήμερη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης στο Μελιγαλά

Διήμερη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης και ενημέρωσης για την πρόληψη των πτώσεων διοργανώνουν η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Οιχαλίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Αυτή θα γίνει σήμερα και αύριο Σάββατο, 10 και 11 Φεβρουαρίου με γενικό θέμα «Πρόσεχε μην πέσεις».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με τις πτώσεις, την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και περιλαμβάνει: δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στο Μελιγαλά σήμερα 5 - 8 μ.μ. και αύριο Σάββατο 10 - 2 μ.μ. (για πληροφορίες και ραντεβού: 6945-797283), ενημερωτικές ομιλίες και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» το Σάββατο στις 6 μ.μ. Βασικοί ομιλητές θα είναι οι: Γεώργιος Πανομήτρος ειδικός γιατρός Γενικής Ιατρικής, Αγγελική Γ. Αθανασοπούλου νοσηλεύτρια RN MDc, Αθηνά Ξυδιά κοινωνική λειτουργός προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.