Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 16:09

Νεφρολογική διημερίδα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας 

Γράφτηκε από τον

 

Πολυθεματική νεφρολογική διημερίδα διοργανώνει στις 27 και 28 του μηνός η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, με τη συνεργασία του Ακτινολογικού, Παιδιατρικού και Χειρουργικού Τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Natura" στο Καλό Νερό και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων του ιατρικού και μη προσωπικού αλλά και ενημέρωσης του κοινού. Ιδιαίτερα σημαντικό και ξεχωριστό είναι ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί κλινικό φροντιστήριο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στις μαζικές καταστροφές. 

Η έναρξη θα γίνει στις 10 το πρωί του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί. 

Αναφερόμενη στη διημερίδα η συντονίστρια διευθύντρια, νεφρολόγος Αγγελική Ζέρβα επισήμανε: «Για άλλη μία χρονιά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας οργανώνεται μια διημερίδα, της οποίας τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας. Το θέμα είναι "Πολυθεματική νεφρολογική διημερίδα" και θα διεξαχθεί 27 και 28 Μαΐου. Αυτή τη φορά όμως γίνεται κάτι το εντελώς διαφορετικό, σε σχέση με τις προηγούμενες, διότι στη διημερίδα συμμετέχουν ενεργά τρία τμήματα του νοσοκομείου μας, τα οποία συμμετέχουν με ομιλίες, με έγκυρους προσκεκλημένους. Είναι το Ακτινολογικό Τμήμα, το οποίο θα αναφερθεί στην οστεοπόρωση, τα προβλήματα και τη θεραπεία της, το Παιδιατρικό Τμήμα, το οποίο θα αναφερθεί, εκτός από τις νεφρικές νόσους που δημιουργούνται στα παιδιά, στα εμβόλια και την αναγκαιότητά τους και το Χειρουργικό Τμήμα που θα αναφερθεί στην προεγχειρητική εκτίμηση των ασθενών. Είναι το κομμάτι το νεφρολογικό, το οποίο θα το παρουσιάσουν έγκριτοι συνάδελφοι από το Νοσοκομείο της Λαμίας και στην αρχή της διημερίδας υπάρχει ένα κλινικό φροντιστήριο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών από γενικούς γιατρούς. Αυτή τη φορά γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό, όχι στενά νεφρολογικό -αν και οι νεφρολογικές παθήσεις θα φανούν σε όλα τα τραπέζια γιατί ο νεφρός, φυσικά, παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε όλο μας το σώμα. 

Είναι μεγάλη τιμή για μένα ότι τα τρία αυτά τμήματα του νοσοκομείου μας θέλησαν να αλλάξουν τον τρόπο, με τον οποίο γίνονταν μέχρι τώρα οι διημερίδες. Η διημερίδα θα γίνει στο ξενοδοχείο "Natura" στο Καλό Νερό, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και η είσοδος είναι ελεύθερη».

Κ.Μπ.